Falsk advokat narrer arbejdsløse

29. nov 2013, 16:53
En falsk advokat er nu under mistanke for at have franarret både penge og personfølsomme papirer fra ledige, der ligger i tovtrækkeri med kommuner.

En række syge og arbejdsløse borgere fordelt over hele Danmark er blevet ført bag lyset af en mand, de troede var advokat.

Den såkaldte advokat er nu meldt til politiet blandt andet for underslæb for mere end 20.000 kroner.

Manden hedder Paul Tørnes, og han er nu under mistanke for at have franarret både penge og personfølsomme papirer fra ledige.

Paul Tørnes var i flere måneder juridisk samarbejdspartner i det frivillige netværk ved navn 'I Klemme', hvor folk udveksler erfaringer om blandt andet at være på sygedagpenge eller søge fleksjob.

På netværkets hjemmeside tilbød Paul Tørnes sin hjælp med juraen, indtil netværkets formand, praktiserende læge Stig Gerdes, afslørede den falske advokat.

"Jeg er dybt chokeret over bedraget og foruroliget på vegne af borgerne. De har udleveret følsomme papirer om dem selv og deres sager, der har afgørende betydning for deres liv," siger Stig Gerdes, stifter af det frivillige netværk 'I Klemme'.

Netværket har omkring 6.000 følgere i hele landet.

Formand: Han siger, han har hjulpet over 500

Ifølge Stig Gerdes har Paul Tørnes oplyst, at han har hjulpet 550 borgere med sociale sager. Det svarer til det antal likes, som Paul Tørnes' hjemmeside Juridisk Forum/Paul Tørnes har modtaget.

Hjemmesiden er nu lukket ned, og Stig Gerdes har efter afsløringen ikke kunnet få Paul Tørnes i tale. Han har heller ikke fået borgernes følsomme papirer tilbage.

"Vi har desværre ikke noget overblik over den kæmpe klump af papirer, som Paul Tørnes sidder med om vores borgere. Han har endnu ikke udleveret noget til os," siger Stig Gerdes.

Følsomme papirer stadig hos Tørnes

Det var en række tilfælde af juridiske fejl, der fik formanden for det frivillige netværk til at ane uråd. Derfor slog Stig Gerdes navnet på advokaten op i det landsdækkende register Advokatnøglen, men da navnet ikke dukkede op i registret, lagde Stig Gerdes følgende advarsel på netværkets facebook-side:

"Jeg har en meget trist og chokerende meddelelse til jer. Paul Tørnes er en bedrager og patologisk løgner. Han er ikke advokat!"

Stig Gerdes meldte derefter Paul Tørnes til politiet, hvilket Horsens Politi bekræfter over for Avisen.dk.

Avisen.dk er desuden i besiddelse af et officelt dokument stilet til det konservative folketingsmedlem Lene Espersen, underskrevet af cand.jur og Ph.d Paul Tørnes.

Men Syddansk Universitet, hvor Paul Tørnes ifølge hans LinkedIn-profil skulle have taget sin uddannelse, kan hverken bekræfte Paul Tørnes' Ph.D. eller kandidatgrad i jura.

Under mistanke for underslæb

Stig Gerdes ansatte i juli i år Paul Tørnes til at oprette en fond, som skulle udbetale salær til advokater og private sagsbehandlere, så nødlidende borgere kunne få hjælp til at klare deres sager om for eksempel førtidspension. Men Paul Tørnes oprettede aldrig fonden.

I stedet oplyste Paul Tørnes ifølge Stig Gerdes sit private kontonummer med en opfordring til at frivillige kunne donere penge til fonden.

"Politiet er i gang med at efterforske, hvad der er sket med indbetalingerne til fonden. Det er kun Paul Tørnes, der har overblikket, men jeg ved, der er blevet indbetalt fra 20.000 kroner og op," siger Stig Gerdes.

Han håber på at få den løn, netværket har betalt til Paul Tørnes, samt de penge, der måtte være indbetalt til fonden, tilbage.

Avisen.dk har gentagne gange været i kontakt med Paul Tørnes, som foreløbig ikke ønsker at kommentere på sagen. Han har heller ikke ønsket at dokumentere sin jurauddannelse.

Ved du noget?

 

Har du oplysninger om Paul Tørnes eller erfaring med hans virke som advokat?

 

Så kontakt Avisen.dk på [email protected].