Falsk advokat afsløret i drabssag

19. aug 2008
Den bistandsadvokat, der blev beskikket i forbindelse med et drab i Ålborg sidste år, viser sig nu slet ikke at have en juridisk uddannelse.

Det voldsomme drab på den 21-årige århusianer William Lennon Davies, der blev stukket ihjel i Jomfru Ane Gade i Ålborg i april sidste år, har fået et bizart efterspil.

Den bistandsadvokat, der blev beskikket i forbindelse med sagen, viser sig nu slet ikke at være advokat. Manden har formodentligt heller ikke engang en juridisk uddannelse, skriver Nordjyske Stifttidende.

Fortrolige papirer om lukkede retsmøder, straffeattester på de tiltalte, obduktionsbilleder og andre dokumenter er nu blevet lækket til højre og venstre, blandt andet til den dræbtes familie.

- Det er en skandale og ret så alvorligt, at manden dels har fået adgang til og dels har udleveret sagens dokumenter til de pårørende, siger en af de tiltaltes forsvarer, Gitte Juul Jensen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Selvom retten i Aalborg aldrig før havde hørt om en advokat fra Århus ved navn Arne Haaning Andersen, studsede ingen over anmodningen om at få ham beskikket som bistandsavokat, siger retten til Nordjyske.

Det er endnu uvist, hvilke konsekvenser epiosden med den falske advokat får for sagen.

 

faktaboks