Fagforeninger: Stop hundeslagsmålet!

31. maj 2010
Det kan koste medlemmer, at formænd for FOA og 3F i weekenden røg i totterne på hinanden, advarer arbejdsmarkedsforsker

Højlydte skænderier i pressen skader fagbevægelsen. Det mener arbejdsmarkedsforsker og formand for Hovedorganisationen FTF, der kritiserer weekendens slagsmål mellem LO-forbundene FOA og 3F.

3F’s formand Poul Erik Skov Christensen og FOA’s formand Dennis Kristensen for i weekenden i flæsket på hinanden i Politiken. Her betegnede Dennis Kristensen LO's tilnærmelser med Socialdemokratiet og SF som en ”historisk dumhed”, mens formand for 3F Poul Erik Skov Christensen, svarede igen og sagde, at Dennis Kristensen måtte have "en eller flere skruer løs."

Formand for FTF Bente Sorgenfrey, der er hovedorganisationen for en lang række forbund som eksempelvis BUPL og Danmarks Lærerforening, men ikke hører ind under LO, siger:

”Det er ikke særlig gavnligt, at der er disse højlydte skænderier i pressen. Det skader fagbevægelsen,” siger hun og understreger, at FTF er partipolitisk uafhængig: De ser på politiske udspils indhold og interesserer sig ikke for farven på de partier, der fremlægger dem.

Dødssejler for fagbevægelsen

Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet, betegner slagsmålet mellem FOA og 3F,  som en ren 'dødssejler'.

”Sådan en debat egner sig ikke til offentlig diskussion. Det giver et billede af en uenig og splittet fagbevægelse," siger han.

Flemming Ibsen tror endvidere, at det kan koste medlemmer.

Han henviser til undersøgelser, der påviser, at fagforeningsmedlemmerne ikke bryder sig om internt fnidder bredt ud i pressen.

”Man kan godt forestille sig, at specielt de yngre medlemmer ikke gider være med i en organisation, hvor de skændes og kun har negativ kritik til overs for hinanden."