20200729-132200-L-1920x1280we
Raske slagteriarbejdere på ferie bliver antastet unødigt, fordi de bevæger sig uden for deres dør, lyder det fra slagteriarbejdernes fagforening (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Slagterimedarbejdere udsættes for hetz

14. aug 2020, 06:20
Raske slagteriarbejdere på ferie bliver antastet unødigt, fordi de bevæger sig uden for deres dør, lyder det fra slagteriarbejdernes fagforening.

Borgere i Ringsted er nervøse over, at slagteriarbejderne, der er syge med covid19, ikke bliver hjemme i selvisolation, som de skal.

De har derfor kontaktet Danish Crown med deres nervøsitet, og den slags henvendelser har slagterikoncernen haft omkring 20 af den seneste tid.

Men hos slagteriarbejderne forbund, Fødevareforbundet NNF, får man også henvendelser. Her ringer medlemmer og tillidsfolk med en helt anden bekymring, skriver Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Uanset hvad Peter Hummelgaard tilbyder Arne, vil han skuffe de fleste

- Forleden havde en tillidsrepræsentant haft en grædende kollega i røret, fordi hun var blevet antastet på en strand og bedt om at tage hjem, da hun var blevet genkendt som én, der arbejder på slagteriet, fortæller Fødevareforbundet NNF’s næstformand, Jim Jensen.

- Medlemmer ringer generelt og spørger: Må jeg gå ned og handle? Jeg er på ferie, må jeg tage på stranden? Eller fortæller forundret, at deres nabo ser skævt til dem, mens de slår græs, oplyser Jim Jensen.

Han synes, at der i øjeblikket foregår en unødig hetz mod slagteriarbejdere.

En hetz, der er opstået, efter det i slutningen af sidste måned kom frem, at en gruppe ansatte på Danish Crown slagteriet i Ringsted var syge med covid19. Det startede med tre smittede, men tog hurtig fart.

Lidt under 150 medarbejdere er siden blevet testet positive for coronavirus.

Men hetzen er taget til, efter at Danish Crown har været ude med oplysningerne om de mange borgerhenvendelser, mener Fødevareforbundet NNF.

- Det er ikke klædeligt af Danish Crown. I stedet burde man slå ring rundt om sine ansatte og forsøge at få hetzen til at tone ned, siger Jim Jensen.

Det har aldrig været Danish Crowns hensigt, at puste til nogen ild, siger slagterikoncernens pressechef, Jens Hansen. Tværtimod.

- Det er alene et spørgsmål om, at vi får henvendelser fra medierne, og journalisterne stiller spørgsmål, og så svarer vi, siger Jens Hansen om de seneste udtalelser om borgeres bekymringer.

Lige nu arbejder Danish Crown på højtryk med at kunne få åbnet slagteriet i Ringsted igen. Medarbejderne blev testet onsdag, og de skal testes igen fredag.

Afhængigt af de resultater vil Danish Crown hen over weekenden tage stilling til, om slagteriet i Ringsted igen kan åbne

Der arbejder normalt cirka 900 medarbejdere på slagteriet i Ringsted, der har været lukket ned siden 8. august, netop på grund af det store smitteudbrud.