Fagforening: Grebet ud af den blå luft

17. jan 2010
Direktør i Kristelig Fagforening afviser, at de diskriminerer medarbejdere.

Øverste chef i Kristelig Fagforening Jesper Wengel svarer på kritikken fra flere tidligere ansatte, der mener de blev fyret, fordi de ikke gik i frikirke og bag bordbøn på arbejdet.

Hvorfor blev Bente Andersen afskediget?

"Det vil jeg ikke ind på, for det er en juridisk sag."

Hun føler sig diskrimineret og siger, at hun blev holdt udenfor og fyret, fordi hun ikke var en del af det kristne fællesskab. Hvad mener du om det?

"Det er en påstand grebet helt ud af den blå luft. Jeg har 900 medarbejdere ansat i min organisation og langt fra alle sammen har en kirkelig baggrund. Det er jeg totalt afvisende overfor."

Hun har ikke fået tilbudt sygesamtale og heller ikke del i flexpuljen, hun selv har betalt til, hvorfor har hun ikke fået tilbudt det?

"Det har ikke noget med hendes baggrund at gøre. Vi er inde og vurdere hver enkelt sag, om medarbejderen er i stand til at komme tilbage til arbejdet."

"Der har været en konkret vurdering af hendes tilstand ikke kun fra vores side, men også fra det offentilige."

Så I har været i dialog med kommunen om Bente kunne vende tilbage til jobbet på flexordning?

"Det ved jeg ikke. Vi er altid inde og vurdere i den konkrete sag sammen med kommunen."

Hun gennemgår operationen og to dage efter hende spørger hendes nærmeste chef, hvornår hun kan være tilbage på fuld tid. Det kan lægen ikke svare på, og mindre end 14 dage efter modtager hun sin fyreseddel. Hvorfor afventer I ikke og ser, om hun bliver rask efter operationen?

"Nu er vi igen ude i det juridiske. Og jeg vil ikke diskutere det juridiske."

Hvorfor bliver hun fyret så hurtigt efter operationen?

"Det er det juridiske. Det ligger hos advokaterne. Hvis hun mener, hun har en god sag vil hun sikkert også vinde den. Og så vil vi stå ved vores ansvar. Men vi er stærkt overbevidste om, at det gør vi ikke."

Hun har arbejdet for jer i otte år. Hvordan har du det med, at nogen af jeres medarbejdere mener, de er blevet fyret, fordi de ikke beder bordbøn og går i frikirke?

"Jeg vil ikke diskutere det juridiske med dig. Men er der nogle folk, der efter de er rejst, føler sig diskrimineret på grund af det kristne guds- og mennekesyn, så kan jeg kun beklage det. Men jeg har lidt svært ved at tage det seriøst, når jeg aldrig har hørt noget om det før."

faktaboks
  • Kristelig Fagforening har 111.000 medlemmer.
  • Fagforeningen har et kristent syn på verden og mener, at strejke og konflikt på arbejdsmarkedet hører fortiden til
  • I stedet vil de løse problemer med dialog og samtale