- Vi har advaret om, at corona-tiltagene vil kunne koste op mod 2000 arbejdspladser bare for kabineansatte og piloter. Nu må vi desværre nok opjustere dette tal. Det kommer til at blive et blodbad, siger FPU's formand Thilde Waast. Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Fagforening advarer: Det bliver et blodbad

29. maj 2020, 19:36
De nye rejsevejledninger, som regeringen har meldt ud fredag, vil koste tusindvis af arbejdspladser inden for dansk luftfart, advarer FPU, der organiserer kabineansatte og piloter i Danmark.

Regeringen har fredag sat danskernes rejseplaner for sommeren på pause indtil 31. august.

Og det vil få store konsekvenser for de ansatte i dansk luftfart. Sådan lyder det nu fra FPU, der er fagforeningen for kabineansatte og piloter i Danmark.

LÆS OGSÅ: Kæde går konkurs i Danmark

- Vi har advaret om, at corona-tiltagene vil kunne koste op mod 2000 arbejdspladser bare for kabineansatte og piloter. Nu må vi desværre nok opjustere dette tal. Det kommer til at blive et blodbad, siger formand Thilde Waast i en pressemeddelelse. 

På et pressemøde fredag kunne udenrigsminister Jeppe Kofod fortælle, at regeringens indtil tidligst 31. august  fraråder alle ikke-nødvendige rejser til alle andre lande end Tyskland, Norge og Island.

Thilde Waast mener, at regeringen med dagens udmelding må sikre, at der samtidig kommer ekstra finansiel hjælp til luftfarten. Alternativet er at lavprisselskaber vil sætte sig på dansk luftfart.

- Vi ser allerede nu en række lavprisselskaber, der begynder at sætte sig på markedet. Dagens beslutning kommer til at accelerere social dumping i dansk luftfart helt vildt, siger hun.

Ungarske Wizz Air har netop annonceret flere ruter til Danmark, og flere andre selskaber står parate i kulissen. Der er tale om selskaber, der ikke står for ordnede forhold og heller ikke har samme klimaambitioner som skandinaviske luftfartsselskaber, oplyser FPU.

Også de danske rejsebureauer er rystede over regeringens udmeldinger fredag. Lars Thykier, der er administrerende direktør i brancheforeningen Danmarks Rejsebureau Forening, frygter branchens kollaps. Han kalder over for Ritzau beslutningen om at forlænge den restriktive rejsevejledning for "uhørt - selv i en coronatid".

LÆS OGSÅ: Direktør rystet over Mette F.: 'Uhørt - selv i en coronatid'