Fagforbund: Luk døre og vinduer

23. jul 2012
De hackere, som har tvunget 3F til at lukke sine systemer, vil gå langt videre, frygter fagforbundet. Også HK er på vagt.

Hold øje med vinduer og døre. Hackerne vil ind til vores computere!

sådan lyder det fra 3F's forbundsformand, Poul Erik Skov Christensen.

På baggrund af konkrete oplysninger, der er kommet frem mandag morgen, frygter 3F, at hackere vil forsøge at trænge ind til servere og computere i lokalafdelinger overalt i landet.

"Jeg skal bede alle med tilknytning til 3F's afdelinger - ansatte og medlemmer - være ekstra på vagt. Vi har en begrundet mistanke om, at de vil forsøge at begå fysiske indbrud for at komme ind i vores system," siger forbundsformand Poul Erik Skov Christensen til Avisen.dk.

Advarslen kommer efter 3F søndag lukkede for sine hjemmesider efter fire dages konstant bombardement fra hackere, som erklærer sympati med en restauratøren Vejlegården, som 3F i øjeblikket gennemfører blokade imod.

"Hackerne vil meget gerne have adgang til vores system. Det kan de få, hvis de kan koble sig direkte på en af vores computere. Derfor frygter vi, at de vil gå så langt, som til at begå indbrud i vores lokaler," lyder det videre fra forbundsformanden.

Også i HK er it-alarmberedskabet skruet helt i vejret.

"Man kan simpelthen ikke udelukke noget i den her situation. Vi har jo set, hvordan selv Pentagon (det amerikanske forsvarsministerium, red.) har måtte bøje nakken over for den her trussel," siger HK's forbundsformand, Kim Simonsen.

I modsætning til 3F har HK fået sine it-systemer op igen efter at have været nede i ti timer. Nu handler det om, at det fortsætter sådan, siger Kim Simonsen.

"Vores it-beredskab er helt i top lige nu. En række medarbejdere er blevet tvunget til at udsætte sommerferien for nu," siger han.

3F har endnu ikke informeret sine ansatte om de truende fare for indbrud. Men en mail er på vej ud.

Poul Erik Skov Christensen garanterer, at 3F ellers it-sikkerheden på plads.

"Vi kan jo konstaterer, at de stadig ikke har fået adgang til vores systemer. De har kun formået at lamme os," siger han.

Det er endnu uvist, hvornår 3F igen åbner sine sider. Indtil da skal ledige henvende sig per papirbrev eller personligt. Dette rammer især ledige, som skal aflevere deres dagpengekort i dag eller i morgen.