VORES VALG: Fagbosser: Vi trænger fandeme til ny regering

26. aug 2011, 11:41
Valget får afgørende indflydelse på dit arbejdsliv, mener fagbosser og erhvervsorganisationer

Endelig. Nu kan vi få renset luften. Fagbosser og erhvervsorganisationer jubler over, at Lars Løkke Rasmussen endelig fandt valgknappen.

”Vi trænger i den grad til at få lagt en ny linje. Da den borgerlige regering overtog efter den socialdemokratiske gik alt i den rigtige retning. Nu står vi i en økonomiske ruin, der er skabt at det borgerlige Danmark med gæld og ubalance," siger formand for fagforbundet 3F, Poul Erik Skov Christensen, og fortsætter:

"Vi har et land, der har været i recession i lang tid. Hvor arbejdsløshedstallene tordner opad. Vi træner fandeme til ny regering.”

FTF: Politisk stilstand

I hovedorganisationen FTF glæder formand Bente Sorgenfrey sig til, at en regering med frisk mandat fra vælgerne kan tage fat efter valget den 15. september.

”Der er gået politisk stilstand i den. Det har vi ikke brug for i en situation med økonomisk krise. Vi har brug for politisk handlekraft, og det får vi ikke, før valget er overstået,” siger hun.

Avisen.dk har talt med en række af hovedpersonerne omkring det danske arbejdsmarked. Alle er enige om, at der står meget på spil i de kommende tre ugers valgkamp.

AE: Væk med besparelser på uddannelse

"Det er afgørende for at vende væksten, at vi får en regering, der prioriterer at skabe flere arbejdspladser. Og ikke mindst, at vi får taget de aktuelle besparelser på uddannelse og efteruddannelse af bordet i en fart," siger direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen.

Blandt fagbosserne er der udelt enighed om, at uddannelse, efteruddannelse og opkvalificering er det springende punkt mellem en rød og en blå regering.

Regeringens besparelser har undermineret fremtidens vækst til et punkt, hvor det snart er for sent at vende udviklingen, mener blandt andet FOA-formand Dennis Kristensen:

FOA: Velfærden på spil

"Det er i høj grad Den Danske Model, eller arbejdstagernes garanti for en rimelig forsørgelse og mulighed for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, der har været under frontalt angreb i de senere år."

Dennis Kristensen mener desuden, at kommunernes velfærd står foran et tiltrængt løft, hvis oppositionen vinder valget.

"Kommunerne har været på en historisk hård sultekur, og det mærker vi konsekvenserne af. Både rød og blå blok har temmelig stramme økonomiske planer, men en rød regering udstråler en vis rummelighed over for et løft i den offentlige sektor," siger han.

Bedre trivsel for erhvervslivet

En nødvendig reform af beskæftigelsessystemet står ifølge fagbosserne også på spil. De håber at blive taget med på råd, hvis en rød regering som planlagt vil give aktiveringsmaskinen et grundigt serviceeftersyn.

I Dansk Erhverv står erhvervslivets trivsel højest på dagsordenen.

"Det afgørende er, at vi vælger nogle mennesker, der - uanset partifarve, der forstår at forhindre gældsætning og skabe bedre trivsel for det private erhvervsliv. For de almindelige lønmodtagere er valget et spørgsmål om bolig og job. Det afgørende er at anerkende sammenhængen mellem det private erhvervsliv som drivkraft og disse temaer," siger direktør Jens Klarskov.