Fagbosser splittet før overenskomstbrag

6. jan 2010
HKboss Kim Simonsen vil ikke acceptere COIndustris afvisning af ultimative krav

"Hvis Thorkild skal have noget i lønningsposen, skal vi også have noget på 50 procents-reglen."

Vanterne reddede HK-formand Kim Simonsen fra blåfrosne fingre, da han sammen med en række andre HK'ere havde taget opstilling foran Industriens Hus, hvor overenskomstforhandlingerne 2010 blev skudt i gang under stor pressebevågenhed.

Alt er ultimativt

Inde i varmen havde CO-Industris formand, Thorkild E. Jensen, netop lagt HK's ultimative krav om at fjerne 50 procents-reglen død med ordene:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"CO-Industri møder ikke op med ultimative krav. Det har vi aldrig gjort, og det gør vi heller ikke denne gang."

Det fik blodet til at rulle hos Kim Simonsen:

"Når man starter en overenskomst-forhandling, er alt da ultimativt. Jeg kan da ikke forestille mig, at Thorkild vil have en overenskomst uden lønstigninger. Hvis du spørger ham om det, vil han sige, at løn er ultimativt," sagde Kim Simonsen.

Neddæmpede

HK er de eneste, der har 50 procents-reglen og CO-Industri har godt nok taget det med på listen over krav, men uden den helt store entusiasme. Som Thorkild E. Jensen formulerede det:

"Det skal vi tale om."

Hans modpart, Hans Skov Christensen fra DI, var endnu mere sarkastisk overfor HK-kravet:

Det må HK selv om

"Det er ret enkelt for HK at løse problemet. De skal blot have medarbejderne på virksomhederne til at synes, at de skal være medlem af HK," sagde han og henviste til, at kravet om, at halvdelen af medlemmerne på en arbejdsplads skal være medlemmer af HK, før forbundet kan kræve overenskomst, stammer fra 1932.

Det fik Kim Simonsen endnu mere op i det røde felt:

"Jeg kan høre, at DI's formand ikke er nået længere end til 1932! Men jeg håber da, at resten af DI er nået længere frem i tiden."

HK vil fortsætte med at sætte spot på deres krav, som de indtil videre altså står ret så alene med.

50 procents-reglen

50 procents reglen er fra 1932 og betyder, at mindst halvdelen af medarbejderne på en arbejdsplads skal være medlemmer af HK, før forbundet kan kræve overenskomst med virksomheden.

HK vurderer, at 50-procents reglen forhindrer omkring 100.000 lønmodtagere i at få en overenskomst.