Fagbevægelsen tabte slaget om lønaftalerne

23. feb 2010
Der er grund til jubel i Industriens Hus, mens kassedamerne må vente på bedre tider. Det vurderer forsker.

Arbejdsgiverne har vundet slaget og fået en billig overenskomst for de 240.000 ansatte i industrien. Sådan lyder dommen fra professor ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen.

"Fagbevægelsen har været i defensiven, mens arbejdsgiverne har været den stærkeste part. Derfor blev det en skrabet og billig aftale," siger Flemming Ibsen.

Den økonomiske krise og stigende arbejdsløshed har presset fagbevægelsen til at sluge industriens ønske om en billig aftale. Den nye fratrædelsesordning, der sikrer noget af lønnen ved fyring, og en ligelønsdomstol er blandt goderne i fagbevægelsens øjne.

"At skrive ligeløn ind i overenskomsterne koster dog ikke meget, og godtgørelsen til de fyrede er billig," vurderer professoren.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Rammer kassedamerne

Til gengæld bliver mindstelønnen på 103 kroner i timen justeret med en halv procent mindre, end priserne vil udvikle sig i år. Og dermed har Dansk Industri (DI) presset lønstigningen gevaldigt i forhold til tidligere aftaler. Og da det også er DI, der forhandler med de fleste andre faggrupper, har de her vundet et strategisk slag.

"Hans Skov Christensen fra DI har været optaget af at få en meget beskeden mindstelønsstigning, fordi det overføres direkte til kassedamerne, chaufførerne og rengøringsansatte," siger Flemming Ibsen.

Mælk og honning

Topforhandler Børge Frederiksen, der er formand for 110.000 industriarbejdere i 3F, erkender, at det har været en drøj omgang.

"Det er ikke et forlig, der flyder i mælk og honning. Og det ligger et godt stykke fra de seneste aftaler," siger Børge Frederiksen.

Men han mener ikke, at aftalen svigter hans egen målsætning om at sikre medlemmernes realløn.

"Jo flere penge vi brugte centralt, jo færre penge var der til de lokale forhandlinger. Det forlig burde ikke umuliggøre lokalforhandlinger, der sikrer reallønnen," mener topforhandleren.

Det er dog meget usikkert, om dette vil lykkes for tillidsfolkene på virksomhederne.

"Der må Børge Frederiksen og Thorkild E. Jensen håbe, at de lokale forhandlinger giver mere. Men det er der ingen garanti for," siger Flemming Ibsen.

Aftalen
  1. Mindsteløn: Stiger 1,1 procent det første år og 1,7 procent det andet.
  2. Ligeløn: Domstol skal føre sager om diskrimination.
  3. Fyring: Kontantgodtgørelse i 1-3 måneder
  4. Pension: Efter to måneder frem for efter efter ni måneder.
  5. Barsel: To ugers ekstra barsel

Læs mere hos Dansk Indsutri