Fagbevægelsen frygter offentlig storvask

16. jan 2010
LOs tidl. næstformand, Tine AurvigHuggenberger, har stævnet LOtoppen i pensionsstrid. De mødes i retten 25. januar.

Det bliver som en LO-kongres under vidneansvar, når Københavns byret om få dage - 25. januar - slår dørene op for sagen Tine Aurvig-Huggenberger mod LO.

Tine Aurvig-Huggenberger er tidligere næstformand i LO og tabte kampvalget om formandsposten i 2007. Hun valgte frivilligt at forlade organisationen og arbejder i dag som chef for forretningsudvikling i kommunikationsbureauet PrimeTime.

Skal LO betale pension i 18 år?

Striden står om Tine Aurvig-Huggenbergers pension: Skal LO blive ved med at betale til hendes pension frem til pensionsalderen - eller stopede det, da Tine Aurvig-Huggenberger fratrådte i LO?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

HK/Privat mener, at Tine Aurvig-Huggenberger skal have to tredjedele af sin næstformandsløn, når hun går på pension som 62-årig - LO mener, at det kun gælder, hvis man er ansat i LO frem til pensionen.

Det drejer sig om indbetaling i 18 år, og beløbet anslås til mellem 6 og 8 millioner kr. fra LO's side. Fra Tine Aurvig-Huggerbergers side er tallet noget mindre, men ingen af parterne ønsker at udtale sig inden retsmøderne.

Topfolk skal fremlægge pensionsforhold

Her vil en stor del af LO's topfolk blive indkaldt som vidner og mange i fagbevægelsen frygter en offentlig storvask, hvor fagbevægelsens topfolk skal fremlægge deres løn- og ikke mindst pensionsforhold.

Derfor undrer det mange iagttagere, at der ikke er lavet forlig i sagen. Fra LO's side har det ikke været et tema, da vurderingen er, at medlemmene ikke vil have forståelse for pensions-millioner til den tidligere næstformand. Skal de penge udbetales, skal det være ved dom.

Der er afsat fire retsdage til sagen.