Færge prinsesse Isabella måtte vende snuden om i dag, da kaptajnen var nervøs for at sejle på grund. Foto: Tv2 Østjylland/

Stormvejr hærger Danmark: Færge i problemer

9. feb, 13:19
Samsøfærgen kunne ikke anløbe Hou Havn og er sejlet tilbage til Samsø. Flere andre afgange er aflyst.

Passagerer, der var med færgen Prinsesse Isabella med ankomst i Hou Havn kl. 11.45, bliver sejlet tilbage til Sælvig på Samsø.

På grund af kraftig strøm uden for havnen, måtte kaptajnen afbryde anløbet.

Det oplyser Samsø Rederi til TV2 Østjylland.

Strømmen i Hou Havn var så stærk, at da kaptajnen skulle dreje færgen ind på plads, så tog strømmen fat og flyttede hele færgen adskillige meter, siger færgedirektør Carsten Kruse til Tv2 Østjylland.

Derfor valgte kaptajnen at vende færgen om og sejle passagerer og biler tilbage mod Samsø.

- Strømmen var mere en dobbelt så kraftig, som prognoserne havde meldt ud, og når det så bliver blandet med enorm kraftig vind, så er det alt for risikabelt at sejle ind, siger færgedirektøren.

Den kraftige strøm og stærke vind betyder også, at Samsø Rederi har set sig nødsaget til at aflyse fire afgange indtil videre. Der er tale om afgangene fra Sælvig klokken 13.15 og 15.45 samt afgange fra Hou klokken 14.30 og 17.00.

- Vi er i den situation nu, at vi er i kamp med strømmen, og stormen bliver også værre senere på dagen, så det er ikke sikkert, vi kan nøjes med at aflyse de fire afgange, siger Carsten Kruse.

Hvis man absolut skal fra Samsø i dag, så fortæller færgedirektøren, at sejlruten fra Ballen til Kalundborg på Sjælland sejler hele dagen.

- Vi har allieret os med kollegerne på Samsø-Kalundborg-ruten, og der er masser af plads på deres afgange klokken 14.05 og 17.35, hvis man enten skal til eller fra øen i dag, siger han.
Prinsesse Isabella-færgen klokken 11.45, der måtte vende om, er kommet sikkert i havn på Samsø igen.