DAGENS TIP: Få udstødte kollegaer med i teamet

2. jan 2011
Guide: Sådan får I den udstødte kollega ind i teamet igen. Det er vigtigt, påpeger ledelsesrådgiver.

Sladren i krogene kan ødelægge teamworket på enhver arbejdsplads. Hvis man ikke føler sig godt tilpas, så er man heller ikke en god medarbejder.

Derfor er det vigtigt at få outsiderkollegaer med ind i teamet. Det skriver Business.dk, som har fået ledelsesrådgiver Helle Bruun Madsen fra Lederne til at give nogle råd.

”Man skal ikke forvente at blive bedste venner med sine kollegaer. Det overordnede ansvar for medarbejdernes trivsel ligger hos lederen, men medarbejderen har selv et medansvar for at være en del af teamet,” siger hun til Business.dk

Se her, hvad I skal gøre, når der opstår problemer.

Skån den ekskluderede medarbejder
Hvis en medarbejder føler sig uden for, kan det bunde i mange ting. Men det er vigtigt ikke at udstille den enkelte medarbejders kvaler. Tag en snak med medarbejderen - giv vedkommende lidt ekstra opmærksomhed i en periode. Det kan være nok.

Samtaler
Følg op op medarbejderen. Tag nogle samtaler over en kop kaffe. Dermed signalerer teamlederen, at han lytter og tager medarbejderen alvorligt. Sammen kan I komme frem til årsager.

Involver teamet
Hvis kollegaens mistrivsel bunder i, at de andre bevidst holder vedkommende uden for fællesskabet, er det nødvendigt at sætte trivsel på dagsordenen på arbejdspladsen, så medarbejderne bliver mere opmærksomme på hinandens ve og vel.