Få to ekstra feriedage: Kvit smøgerne

15. aug 2013, 10:41
Norsk firma belønner ikkerygere med to ekstra feriedage. Selv rygerne er med på ideen, der giver motivation til at droppe cigaretterne.

Den norske virksomhed Infotjenester har fundet en ny måde at tilskynde medarbejderne til at stoppe med at ryge. Ikke-rygere på arbejdspladsen får nemlig to ekstra feriedage om året, skriver E24.no.

”Jeg synes, det er en udmærket ordning, og det er nu andet år i træk, jeg benytter mig af den. I år har jeg indtil videre brugt en af feriedagene, og den gik til Rihanna-koncert i Oslo,” fortæller Mona Elisabet Schau, projektkoordinator i Infotjenester, til E24.no.

De to ekstra arbejdsdage til ikke-rygere er en kompensation for den ekstra pausetid, rygerne har i hverdagen. Og ifølge E24.no møder ordningen fuld forståelse hos rygerne.

”Som ryger tager jeg to pauser i løbet af arbejdsdagen, som ikke-rygerne som udgangspunkt ikke tager. Indvendingerne om også ikke-rygere har små pauser stemmer nok, men disse er ikke lige så synlige. Personligt ser jeg ikke fokusset på disse ekstra fridage som andet end et godt tiltag for at fremme sund livsstil og motivere folk til at droppe røgen,” siger kollegaen Linda Arntzen.

Efter at der første gang blev skrevet om ordningen, har virksomheden fået kritik for, at den dermed straffer rygerne med to feriedage færre end de røgfrie kolleger.

Den opfattelse afviser personalechefen:

”Flere har fortalt mig, at ordningen er en medvirkende årsag til, at de er lykkedes med at droppe røgen. Det synes jeg er godt at høre. Samtidig er det ikke sådan, at vi diskriminerer dem, der ryger. Vi tager ikke ferie fra nogen, men giver ikke-rygere en ekstra belønning som et af flere tiltag for at fremme sundhedsbevidstheden,” siger Annika D’Alicandro til E24.no.

Kilde: E24.no