Få parterapeutens råd til sexhungrende voksne

7. mar 2012
Parterapeut Martin Østergaards råd til frustrerede forældre

Er du et jern på jobbet. En stjerne med ungerne og en tiger på et lagen?

Så hører du muligvis til de danskere, der ubesværet balancerer kærlighedsliv, karriere og børn.

Det gør hver anden ifølge en undersøgelse, som Analysebureauet Wilke har lavet for Avisen.dk.

Andre dødelige har svært ved at svinge sig op til det store skrald, når ungerne er affodret og puttet.

Her er parterapeut Martin Østergaards råd til frustrerede forældre og sexhungrende voksne. De er baseret på hans erfaringer med at hjælpe par i krise.

Råd nummer et – parforhold generelt

Hvis du er en kvinde:

”Du skal du vide, at du ofte har meget høje forventninger til at kunne få alt til at fungere og er lidt skuffet over, hvad kærligheden og familielivet har at byde på,” siger Martin Østergaard.

”Den gode nyhed er, at du ikke nødvendigvis har et dårligt liv, har en dårlig kæreste eller selv er en dårlige forælder. Det er bare pokkers svært at få det til at hænge sammen.”

Hvis du er en mand:

”Klap dig selv på skulderen, selv om du har en fornemmelse af, at du hele tiden gør alting forkert. Sådan er det bare at være mand. Sig til hende, at du gør alt, hvad du kan, men ikke er specielt øvet i det her,” siger Martin Østergaard.

Råd nummer to – sex

Hvis du er en kvinde:

”Bliv bare ved med at sige nej tak, hvis du ikke har lyst. Så længe du ikke har fat i dig selv, har du heller ikke fat i din lyst,” siger Martin Østergaard.

Hvis du er mand:

”Du behøver ikke at være bange! Hun har lyst til at have lyst, og du må ikke give op. Bliv ved med at tage initiativ,” siger Martin Østergaard og fortsætter:

”Når der er rigtig travlt med små børn og arbejde, sker der ofte det, at kvinder mister initiativet omkring det seksuelle. Han skal blive ved med at sige, at han gerne vil have det.”

Råd nummer tre – løsningen (næsten da)

Til kvinden:

”Problemerne forsvinder ikke af sig selv, der kan godt gå flere år med dem. Husk at behandle din partner ordentligt. Vær så varm, kærlig og positiv, som du kan. Sig undskyld, hvis du har flippet ud og været sur.”

Til manden:

”Den bedste måde at komme gennem perioden med travlt på job, små børn og nul sex er at bevare øjenkontakten med hende hver dag. Spørg hvordan har hun det. Det kan godt være, at du aldrig helt knækker hendes koder, men løsningen er at blive ved med at forsøge.”