Få en ny sommerferie hvis du bliver syg

11. jul 2014
Sådan forsvarer du din ferie mod sygdom og chefer, der ikke kan undvære dig.

Du er så klar til at holde dine tre ugers ferie. Du trænger til dem, og du glæder dig til at være sammen med venner og famlie. Men hvad så hvis I bliver syge, eller hvad hvis din chef simpelthen ikke kan undvære dig?

Her er guiden til at forsvare hver eneste feriedag til sidste blodsdråbe.

Trussel 1: Du bliver syg

Hvis du bliver syg inden din ferie begynder, kan du få erstatningsferie. Det står i ferieloven.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hvis du f.eks. går på ferie om fredagen, så er første feriedag faktisk først om MANDAGEN. Så bliver du syg i weekenden, skal du huske at ringe mandag morgen og melde dig syg, som du plejer. Så bruger du ikke feriedage på at ligge under dynen.

Den triste nyhed er, at hvis har påbegyndt din ferie og så bliver syg, f.eks. den første mandag eftermiddag i din ferie – så fanger bordet og der er ingen erstatningsferie.

Har du købt en ferie og en afbestillingsforsikring, så er det nu du skal finde den frem. Hvis din læge vurderer, at du ikke kan tage af sted, så kan du få pengene retur efter reglerne i forsikringen.

Hvis du også har købt en rejseforsikring, så er der også håb, hvis du bliver syg mens du er af sted på ferien. Mange rejseforsikringer har erstatning for ’ødelagte feriedage’. Så hvis du får en lægeerklæring fra en læge på feriestedet om, hvornår du blev syg og hvor mange dage lægen mener, du skal blive på værelset, kan du får et beløb per dag fra forsikringen. Det er forskelligt hvor meget.

 

Læs: Det gør du hvis familien bliver syg eller chefen ikke kan undvære dig>>

 

Kilde: Riccardo Krogh Pescatori, Forsikringsoplysningen og ferieloven.