Minister brugte kvart million på at finde pressechef: Ansatte ministerkollegas tidligere spindoktor

3. dec 2019
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fik grundig hjælp til at finde sin nye pressechef, viser aktindsigt.

Lige godt en kvart million kroner. 

Det lød den regning på, som rekrutteringsbureauet Zeuthen Storm sendte til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil's ministerium, da hun skulle have ny pressechef tilbage i august.

LÆS OGSÅ: Ny finanslov slår hårdt ned på illegal arbejdskraft: Fordobler bødestraf til firmaer

Det viser en aktindsigt, som DR Nyheder har fået. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ifølge DR endte jagten på en ny pressechef i første omgang ikke med at bære frugt. Men i anden omgang endte ministeriet med at ansætte Thomas Bro Sæhl som ny chef for ministeriets pressehåndtering. 

Han har tidligere været spindoktor for social- og indenrigsminister Astrid Krag, dengang hun var medlem af SF og sundhedsminister.

Han var en overgang også rådgiver for daværende SF-formand Villy Søvndal og dermed en del af den rådgiverkreds, hvor Mette Frederiksens nuværende stabschef, Martin Rossen, også sad.

Hele forløbet omkring ansættelsen af nye pressechefer i Mette Frederiksens regering er blevet mødt med stor kritik, da syv af de nye pressechefer har politisk tilknytning til de socialdemokratiske ministre. 

- Den her sag bliver mere og mere mystisk, og det lugter langt væk af kammerateri, siger Venstres Sophie Løhde (V).

Sophie Løhde vil nu indkalde Pernille Rosenkrantz-Theil i samråd for at få en få en forklaring.

Minister: Penge skulle ikke have været brugt 

I et interview med DR Nyheder erkender børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, at pengene til konsulent-huset ikke skulle have været brugt. 

- Hvis jeg havde været en gammel, garvet minister, lige da jeg blev udnævnt som minister, så ville jeg givet have stoppet det her. Men eftersom jeg tiltrådte som minister, og det her var det, der var den gængse ansættelsesprocedure, så vurderede jeg ikke, at jeg selv havde en sikker nok hånd til at træffe en beslutning om, at ansættelser skulle foregå på en anden måde, siger Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til DR. 

Socialdemokratiet gik til valg på blandt andet at bruge færre skattekroner på konsulenter. Pernille Rosenkrantz-Theil forsvarer dog brugen af den kvarte million kroner i forbindelse med pressechef-ansættelsen med, at det var "gængs ansættelsesprocedure"

- Forklaringen er sådan set ikke længere end det. Vi skulle ansætte en ny pressechef, der var ikke nogen pressechef, da jeg blev minister, og det vil sige, at noget af det første, jeg skulle tage stilling til, var det her, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun afviser overfor DR, at hun har haft nogen som helst indblanding i Thomas Bro Sæhls ansættelse i ministeriet.