Colasagen: Eva Kjer Hansens forsvar

24. nov 2009
Eva Kjer Hansen har ikke villet lade sig interviewe af Avisen.dk, men hun har nu svaret skriftligt på spørgsmålene i Colasagen.

"Hvorfor trak du dele af kampagnen tilbage?"

"Jeg trak ikke dele af kampagnen tilbage. Fødevarestyrelsen justerede i layoutet og i den del af kampagnen der hængte et enkelt produkt ud."

"Hvorfor forhørte I jer ikke hos en advokat, før I reagerede?"

"Fødevarestyrelsens jurister har selv vurderet og vurderer fortsat, at dele af kampagnens udtryk var problematisk, juridisk set. Derfor ændrede man udtrykket, så kampagnen kunne køre videre uden at hænge et enkelt produkt ud."

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Hvorfor kan et brev fra Coca Colas få lov at sætte en stopper for små børns sundhed?"

"Brevet fra Coca Cola har hverken sat en stopper for kampagnen eller for børns sundhed."

"Hvor opmærksom var du på, at Coca Cola kunne have andre interesser end sit varemærke. Der var jo tale om en kampagne mod sodavand?"

"Jeg bekymrer mig om børns sundhed. Men Fødevarestyrelsen skal overholde de gældende regler og ikke hænge enkeltstående lovlige produkter ud. Det handler om, at styrelsen hverken skal reklamere positivt eller negativt for et firmas produkter."

"Pia Dyhr, fødevareordfører for SF, mener, at sagen viser, at du er i lommen på erhvervslivet. Hvad siger du til det?"

"Det er noget vrøvl. Det er fødevarestyrelsen, der har truffet en afgørelse om at justere i layoutet for ikke at hænge et enkeltprodukt ud. Det afgørende er, at få budskabet ud om at børn drikker for meget sodavand og saft."

 

Da fødevareminister Eva Kjer Hansen har valgt at svare skriftligt og ikke mundtligt på Avisen.dk's spørgsmål, har det ikke været muligt at stille opfølgende spørgsmål.