EUpolitiker: Alle skal fødes som donorer

29. sep 2008
Kun godt hver tiende dansker er organdonor, og det er alt for få, mener Karin RiisJørgensen, der sidder i Europaparlamentet for Venstre.

Flere danskere skal på banen som organdonorer, og derfor vil Karin Riis-Jørgensen have ændret loven, så danskerne automatisk bliver tilmeldt Donorregisteret og dermed skal melde sig fra, hvis de ikke er interesserede i at være donor.

Hun sætter derfor i dag gang i en underskriftsindsamling for at samle opbakning omkring lovændringen.

"Man bliver nødt til at se på kendsgerningerne. 85 procent er positive både overfor at være donor og at modtage organer, men kun 10-12 procent har meldt sig som donorer. Det skal vi simpelthen have gjort noget ved," siger Karin Riis-Jørgensen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Hun skæver til de gode resultater, der er opnået i andre lande, hvor en lignende lov er indført.

"Den lov, jeg ønsker indført, er allerede indført i mange andre europæiske lande. I Danmark har vi 11,5 donorer per én million indbyggere, i Spanien er der 36, og i Østrig, hvor man også har loven, er der ingen venteliste for nyretransplantation,"

Karin Riis-Jørgensen, der selv har givet en nyre til sin søn, håber på at få indsamlet 50.000 underskrifter og ikke mindst få skabt debat om organdonation.

-Newspaq

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her