Etnisk ligestilling på jobbet Her er reglerne

7. aug 2009

Det er forbudt at forskelsbehandle folk på grund af deres race. Det handler både om at give dårligere løn og arbejdsbetingelser, men det handler også om at udstille og chikanere folk.

Så hvis en arbejdsgiver konsekvent sætter en person, der skiller sig ud ved at have en anden hudfarve eller etnisk baggrund, til det dårligste arbejde, giver dårligere løn eller nedgør personen, er det altså en måske en ulovlig handling, som han kan blive straffet for.

Arbejdsgivere må ikke ansætte eller fyre folk på grund af deres race, og der må ikke stå i jobannoncen, at man foretrækker danske ansøgere.

Omvendt må der heller ikke være positiv forskelsbehandling på den måde, at indvandrere bliver forestrukket. Det er kun, hvis deres etniske baggrund giver dem en særlig fordel i jobbet.

Det kan være svært at vurdere, hvornår der er tale om forskelsbehandling, for eksempel hvor grænsen går mellem chikane og en humoristisk bemærkning.

Men hvis man selv føler, at der et ubehageligt mønster i de tingene, så er det et signal om, at der er et problem.

Hvis du oplever at blive forskelsbehandlet – eller du oplever, at det sker for en kollega – kan du tale med tillidsrepræsentanten eller fagforeningen om, det er noget, der kan løses på arbejdspladsen, eller om der skal rejses en sag.

Du kan også klage til Ligebehandlingsnævnet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her