Et snit på 12,6: Ingen vil ansætte mig

14. aug 2012
Christian Michelsen har et snit på 12,6 og har søgt job hver eneste dag. Han er arbejdsløs

Omkring 20 børnehaver, skoler og skolefritidsordninger på Midtfyn har haft besøg af Christian Michelsen i foråret.

Han cyklede rundt med et et udvalg af CV'er målrettet efter, om de var til SFO'er, børnehaver, eller vikarer til skoler.

"Nogle var utroligt venlige og holdt nærmest en minisamtale, og jeg følte jeg blev taget seriøst og hørt. Andre sagde bare tørt, "Vi ringer, hvis vi får brug for dig," siger Christian Michelsen.

"Vi ringer, hvis vi får brug for dig"

Men telefonen har ikke ringet hos den 20-årige student fra Årslev på Fyn.

Han vil holde et sabbatår og ud og rejse, og spare sammen til sit studie.

Men indtil videre går der ikke meget ind på kontoen. Udover de 20 ansøgninger, har han sendt nogle på mail, brugt sit netværk og søgt stillinger på Jobindex. Uden held.

Også selvom han tilhører de ganske få procent af HTX’ere med et snit på over 12. 12,6 helt præcist.

”Det virker ikke som om de siger: 'Hey, vi kan se, du har et højt snit', og ansætter mig. Det er helt fair, for det siger jo heller ikke noget om mine kvalifikationer til de job, jeg søger. Men man kunne da have lov at håbe,” siger Christian Michelsen.

Sommerjob som pedel

Lige nu er han pedel på sin gamle skole. Det er et job, han har haft hver sommer, mens han har gået på HTX. Men det varer kun tre uger. Så på mandag er han arbejdsløs.

”Jeg må indrømme, at jeg havde håbet på at få nogle flere tilbagemeldinger. Men jeg prøver stadig at forholde mig optimistisk og se tiden an nu her, når sommerferien er overstået. Ellers må jeg jo ud igen med flere ansøgninger og sørge for at gøre mig selv job-attraktiv," siger Christian Michelsen.

Næste sommer begynder han på fysik på Københavns Universitet.