Tæt på verden: Et helt land skal under myggenet

23. aug 2011, 11:14
Alle familier i Cameroun skal have myggenet imod smitte af malaria.

FN indleder i disse dage et massivt projekt, som skal levere myggenet til alle familier i det afrikanske land Cameroun.

Når kampagnen er færdig, vil der være et myggenet for hver 2,2 personer. Der er næsten 20 millioner indbyggere i landet.

Kommercielle myggenet koster over 100 kroner. Det er for dyrt for flertallet i befolkningen, der er plaget af malaria. Moderne myggenet er imprægnerede med insektgift.

En million dødsfald

Hvert år dør en million mennesker af malaria, og flertallet er afrikanske børn. I Cameroun er malaria årsag til ca. 15 procent af alle børnedødsfald.

Alle kræfter er taget i brug for at udbrede kendskab til projektet, der skal redde liv. Den humanitære nyhedstjeneste IRIN beskriver, hvordan kendte sangere og personligheder deltager i landsdækkende mediekampagne i alle lokale sprog.

Myggenettene distribueres og betales af det globale fond til bekæmpelse af AIDS, malaria og tuberkulose med støtte fra UN Foundation.

Berømte sangere synger for eksempel en sang, der advarer gravide kvinder imod smitten, som de er særligt modtagelige for, fordi deres immunsystem bliver svækket. Bliver de ramt af sygdommen, risikerer de abort eller for lav fødselsvægt.

tæt på verden

En af landets mest erfarne u-landsjournalister, Dan Larsen, skriver nyheder om de fattige lande for avisen.dk.

Danida bidrager til projektet.