En bare et-årig pige i Herning Kommune er på tragisk vis død efter at have været i gæstedagpleje. Foto: Christian Lindgren Ritzau/Scanpix

Et-årig pige død efter ophold i gæstedagpleje

30. nov 2019
En etårig pige fra Herning Kommune er på tragisk vis død natten til fredag efter et ophold hos en gæstedagplejer.

En familie i Herning Kommune er blevet ramt af et tragisk dødsfald.

- Et barn, der torsdag var i gæstedagpleje (...), er i nat afgået ved døden på Skejby Sygehus, skrev ledelsen af Herning Kommunes dagpleje fredag i en mail, der er sendt til andre dagplejere og forældre i det berørte område.

Det skriver Herning Folkeblad.

Det er en blot ét-årig pige, som har mistet livet.

LÆS OGSÅ: 12-årig kørt ned: Kvinde har meldt sig selv

- Det er en dybt ulykkelig og tragisk sag. Vi har brugt dagen i dag (fredag, red.) på at få vendt hver en sten for at få afklaret, hvad der er sket i den tid, hvor barnet har været i vores varetægt, siger Jørn Thomsen, der er øverste leder af dagplejen, til Herning Folkeblad.

Normale dagplejer var på ferie

Pigens dagplejer var på ferie, og derfor var hun placeret ved en gæstedagplejer. Det er en anden kommunal dagplejer, der har en ledig plads, oplyser Jørn Thomsen fra Herning Kommune. Han understreger, at det er helt almindelig kutyme.

Vagtleder Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der er tale om en kun ét-årig pige.

- Jeg kan bekræfte dødsfaldet og oplyse, at sagen bliver undersøgt af vores afdeling for Central Efterforskning. Jeg kan ikke siger mere på nuværende tidspunkt, fastslår vagtchefen.

Herning Folkeblad har spurgt, om der har været tale om en ulykke eller lignende, men det ville politiet lørdag formiddag endnu ikke udtale sig om.