(Arkivfoto). 54 ansatte i Espresso House har fortalt om dårlige løn- og arbejdsvilkår. Ansatte er brudt grædende sammen, og blevet betalt i pizza i stedet for løn. Foto: Pressefoto

Direktør efter afsløring i kendt kæde: "Det gør mig trist"

28. nov 2019
Ansatte i kaffekæden Espresso House er brudt grædende sammen og blevet betalt i pizza. Vi skal have interne drøftelser, siger direktøren.

Kaffekæden Espresso House er gennem de seneste uger blevet kritiseret for at tilbyde dårlige løn- og arbejdsvilkår til de ansatte. Ansatte er brudt grædende sammen på arbejdspladsen, og de er blevet betalt i pizza i stedet for løn. Det skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Ansat i kendt kæde med opråb: Spis ikke maden

Mediet har nu fået kaffekædens direktør, Claus Skovfoged, i tale for at svare på kritikken. Han er 'ked af' hændelserne og betegner dem som 'fejl'. Derudover peger han på, at Espresso House nu skal snakke om tingene for at løse problemerne.

- I de godt seks måneder, jeg har været ansat, har jeg oplevet et stærkt engagement og glade kolleger. De oplevelser, du fortæller om, er jeg ked af at høre om, og det gør mig trist, at vi har haft nogle kolleger, der har haft den oplevelse, siger direktør hos Espresso House. 

'Når man er på arbejde, så får man løn'

B.T. har fået over 54 henvendelser fra nuværende og tidligere ansatte, der har oplevet dårlige arbejdsforhold hos kæden.

- Det lyder helt sikkert af mange henvendelser, og jeg synes også, at det er alt for mange, og det giver anledning til, at vi skal have nogle interne drøftelser. Vi vil være et godt sted at arbejde, siger direktør i Espresso House Claus Skovfoged til B.T.

Et par af de ansatte har tidligere stået frem og fortalt, at de blandt andet er blevet bedt om at arbejde, selvom de var syge. 

- Vi skal være tydelige om, at når man er syg, så er man syg, og så skal man ikke møde på arbejde, og om, at når man er på arbejde, så får man løn. Vi skal være tydelige om vores træning og uddannelse af vores ledere. Vi skal tale med de kolleger, der af en eller anden grund stopper i vores virksomhed, som jo har en masse viden.

LÆS OGSÅ: Julekalender-skuespiller tiltalt for vold

Til de 54 ansatte, der har oplevet det kritisable arbejdsmiljø, gør Claus Skovfoged opmærksom på, at det ikke er det arbejdsmiljø, virksomheden i fremtiden vil kendes på.