Mange tusinde danskere venter på at få penge tilbage fra Skat, fordi de har betalt for meget i grundskyld. Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Er du ramt? Tusindevis af danskere venter på penge fra Skat

24. jan, 12:44
Boligejere, som har betalt for meget i grundskyld, venter forgæves på tilbagebetalingen af 150 millioner kroner fra Skat.

Gennem de seneste ni måneder har 29.000 fået besked om, at de skal have penge tilbage fra Skat, fordi de har betalt for meget i grundskyld. Men udbetalingen af pengene har lange udsigter, da en fejl i Skats gamle system har sat en stopper for tilbagebetalingen, skriver Version2.  

LÆS OGSÅ: Dansk kvinde anmelder voldtægt på ferie

Ifølge den eksterne it-leverandør af Skatteforvaltningens vurderingssystem, KMD, kan yderligere 7000 ejendomme være berørt af fejlen. 

- De nye systemfejl indebærer, at den planlagte sagsbehandling er sat i bero, da det er en forudsætning for rettelsen af de oprindelige fejl, at de nye systemfejl rettes først, skriver skatteminister Morten Bødskov ifølge Version2 i et svar til Folketingets Finansudvalg.

De fejlagtige opkrævningerne fra Skat fandt sted i perioden fra 2003 til 2008. De 29.000 boligejere har tilsammen betalt omkring 150 millioner kroner for meget i grundskyld. De pågældende boligejere kan se frem til at få fuld tilbagebetaling inklusiv renter.

I øjeblikket arbejder Skat på et nyt ejendomsvurderingssystem, som skal understøtte de regler for boligskat. Det nye system vil efter planen være fuldt implementeret i 2024.  

LÆS OGSÅ: Sigtelse: Direktør hævede penge 10.000 på kommunekort