Det er skidt for helbredet helt at stoppe med at arbejde, viser australsk forskning. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Ny forskning: 25 timers arbejdsuge for folk over 40 år

6. jan, 15:24
Forskning viser, at folk, der arbejder, har et bedre helbred end dem, som ikke arbejder.

Isoleres arbejdets påvirkning af mænds helbred, så bør mænd over 40 år kun arbejde 25 timer om ugen, skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Kendt direktør: Man er en, som mænd vil i seng med

Det er den overraskende udmelding efter et forskerhold fra University of Melbourne i Australien har undersøgt omkring 3.000 mænd over 40 år.

Forskerne fokuserede på mændenes fysiske og mentale helbred i forhold til, hvor mange timer de i løbet af en uge bruger på at arbejde.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

En af forskerne, Colin McKenzie, siger til Berlingske, at undersøgelsen viser, at de sundeste mænd er dem, der tilbringer omkring 25 timer om ugen på jobbet.

- De har et bedre helbred end dem, der slet ikke arbejder, og et markant bedre helbred end dem, der arbejder op mod 50 timer om ugen, siger forskeren.

LÆS OGSÅ: Kendt direktør ramt af stress: - Jeg kunne ikke bevæge mig

Colin McKenzie tilføjer, at forskningen også viser, at det er skidt for helbredet helt at stoppe med at arbejde.

- Det er samtidig et vigtigt resultat for de personer, der kommer tæt på pensionsalderen, og som kan se frem til at skulle forlade arbejdsmarkedet.

Forskerne har også undersøgt helbredet hos 3.000 kvinder. Her giver resultaterne ikke et entydigt svar. Derfor har det ikke været muligt for forskerne at forklare.

LÆS OGSÅ: Kvinde gør chok-fund i postkasse: "En væmmelig fornemmelse"