Kirsebærkroen i Præstø har siden 1780 ligget smukt mellem skov og fjord. Foto: Nordicals - Næstved

Nu kan du købe historisk kro

7. jun 2019
Kirsebærkroen i Præstø er sat til salg. Her kan du drive kro eller bed and breakfast.

De danske kroer har i mange hundrede år fungeret som samlingssted for de lokale borgere.

Sådan har det også været på Kirsebærkroen i Præstø. Den har siden 1780 ligget smukt på en grund mellem skov og fjord. Og nu kan den blive din.

LÆS OGSÅ: Søs Fenger hakket ned af fugl: Endte på skadestuen

Så hvis du går med en drøm om at blive kromutter eller -fatter, kan du købe den historiske ejendom for 3.250.000 kroner, skriver boligsitet Boliga.dk.

For de godt tre millioner kroner får du en kro med selskabslokaler, værelser til overnattende gæster og et parcelhus, hvor du selv kan bo.

Kro eller B&B?

I dag fungerer det gamle bindingsværkshus som bed and breakfast, hvor gæster kan overnatte i et af de syv værelser.

- Ejeren har haft ejendommen siden 1992, og det er kun alderen, der stopper ham for at drive det videre, fortæller Henning Skou, fra Nordical, som sammen med ejendomsmægler Henrik Ejby, håndterer salget af Kirsebærkroen.

- En køber kan vælge at køre det videre som bed and breakfast, lave det om til boliger eller måske føre kroen tilbage til sine rødder som et spisested, siger Henning Skou til Boliga.

Han tilføjer, at Kirsebærkroen selvfølgelig er godt kendt i nærområdet, men også er et sted med gæster udefra.

Alt i alt er der omkring 390 kvadratmeter bolig, hvilket kan omregnes til en kvadratmeterpris på lige over 8.300 kroner.

Det er ifølge tal fra Boliga.dk en smule under den gennemsnitlige kvadratmeterpris på godt 9.000 kroner, som var det husene ellers blev solgt til i Præstø i 2018.

Man kan desuden tilkøbe yderligere to matrikler beliggende op til grunden. Her kan der eventuelt udvides med flere boliger.

Se Kirsebærkroen her

LÆS OGSÅ: Peter betalte for en andens varer i Rema: Blev til grin i banken

Kirsebærkroen har selskabslokaler, værelser til overnattende gæster og et parcelhus, hvor du selv kan bo. Foto: Nordicals - Næstved