Enig fagbevægelse: Væk med Løkke NU!

2. feb 2011, 17:00
Stormødet i Odense var starten på en mobilisering frem mod et valg og fagbevægelsen er sjældent enig.

'Vågn til kamp af jer dvale, til den allersidste dyst'

Sådan sang 5000 kampivrige tillidsfolk med på Internationale, da de røde faner blev båret ud efter dagens protestmøde i Odense.

Socialdemokraten Pernille Rosenkranz-Theil ser mødet som et stærkt momentum for fagbevægelsen og rød blok - ligesom det også var tilfældet ved den nyligt overståede 3F-konference i Aalborg.

Manifest på klassekampen

"Der er blevet skabt en bevægelse, der er større end noget andet før. Det er gået op for folk, at vi altså langsomt mister rettigheder, og det vil vi ikke finde os i," siger Pernille Rosenkranz-Theil.

Det er formanden for 3F, Poul Erik Skov Christensen, helt enig i.

"I dag er klassekampen blevet manifisteret. De mange mennesker vil gå hjem og fortsætte debatten, "siger Poul Erik Skov.

Klar til kamp

På mødet blev det tydeligt, at det er en samlet fagbevægelse, der nu blæser til kamp.

"Vi skal til at lave kampagne nu. Når Løkke udskriver valg skal vi markedsføre os på en retfærdig og engageret politik," siger Poul Erik Skov.

At 5000 mennesker i dag mødte frem, glæder formand i LO, Harald Børsting.

Kamp for efterlønnen

"Man kan mærke blandt de her mennesker, at der er et stort ønske om at kæmpe for efterlønnen. Og man kan også mærke, der er et stort ønske om at vælte regeringen i forlængelse af det," siger han.

Indenfor nær fremtid skal danskerne til stemmeurnerne - vil dagens stormøde have indflydelse på det?

"Ja, for mødet er en mobilisering til en valgkamp. For første gang i 13 år går fagbevægelsen aktivt ind i en valgkamp," siger Elisabet Svane, politisk redaktør på Avisen.dk.

Efterløn lig valgkamp

Det er en kamp mod efterlønnen, men efterlønnen er lig en valgkamp, mener hun.

"Det er en kampklædt fagbevægelse, der har forlovet sig med S-SF og mener det. Det er nyt og det kan komme til at spille en stor rolle i valgkampen " siger Elisabet Svane.