Enig fagbevægelse til Støjberg: Kom i gang!

22. dec 2010, 22:45
Har gennemgået Støjbergs bøvlekampagne her er anbefalingerne

Drop den ugentlige overvågning af lediges jobsøgning.

Lav ens ansættelsesregler - uanset om folk er i aktivering i det private erhvervsliv eller i den offentlige sektor.

Lad ledige slippe for aktivering, hvis de har et job i udsigt.

Og lad så A-kasserne overtage jobsamtalerne fra jobcentrene de første 6-9 måneder.

Fuldt fart frem, Inger

Det er en enig fagbevægelse, LO, FTF og AC, som nu opfordrer beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at sætte fuld blus på kampen mod bøvlet.

Støjberg har selv startet kampen - "Væk med bøvlet, Inger!" - og i slutningen af oktober kom den samlede anti-bøvls-rapport så med sine anbefalinger.

I alt 389 forslag, dels baseret på henvendelser direkte til ministeriet og dels på interviews med dem, der har deres daglige gang i systemet, dvs. ledige, jobcentre, A-kasser og andre.

Gået igennem med tættekam

Det er dette katalog, de tre hovedorganisationer nu har gennemgået med tættekam og fundet frem til 200 forslag, som de alle kan støtte.

"Vi tager ministeren på ordet og peger nu på over 200 konkrete forslag til afbureaukratisering. Systemet er blevet så bureaukratisk og fyldt med ubrugelige kontrolforanstaltninger, at både arbejdsløse og ansatte i jobcentrene afskyr systemet," siger Lizette Risgaard, næstformand i LO.

Tøv ikke!

Bente Sorgenfrei, formand for FTF, følger trop:

"Fokus skal være på at bringe de ledige i arbejde. De her regler gør det stik modsatte, så ministeren behøver ikke at vente længere med at afskaffe dem for vores skyld," siger hun.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg lover på sin hjemmeside et politisk udspil før jul - men det løfte holder nu ikke.

I stedet kommer udspillet lige efter nytår, lover ministeriet overfor Avisen.dk

Læs de 389 anbefalinger fra "Væk med bøvlet, Inger" her.

Læs LO, FTF og AC's anbefalinger her.