Englas mor vil møde datterens drabsmand

25. sep 2008
Mens forsvareren var ved at procedere rejste Englas mor sig op, og råbte ud i retslokalet.

"Hvordan kan du synes det er synd for Anders Eklund?" råbte Carina Höglund til den advokat, der skal forsvare hendes datters morder. Forsvareren var midt at procedere, og ville læse et svensk digt op, som hedder at dræbe et barn. Det blev for meget for Englas mor, hun råbte ud i lokalet:

"Jeg bliver gal, hvis du gør det. Hvordan kan du synes, det er synd for den mand?"

Carina Höglund rejste sig op, og mens hun gik ud af lokalet, talte hun til Anders Eklund, der bare stirrede på hende. Hun insisterer på, at Anders Eklund mødes med hende.

Livstid

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Anklagemyndigheden vil have Eklund dømt på livstid, hvilket i Sverige er 21 år. Et af argumenterne for livstid er, at der er stor sandsynlighed for at Eklund vil begå en lignende forbrydelse eller stikke af og derme dundgå straffen.

Dræbte en lille pige

Engla Höglund kom i foråret  cyklende på sin røde cykel. Hun var alene på vej hjem, som hun havde gjort så mange gange før.

På turen møder hun Anders Eklund, der får kontakt til Engla og bortfører hende. I flere dage leder politiet efter spor, og efter et par dage anholder de Anders Eklund, der til at begynde med nægter sig skyldig.

Eklund indrømmer dog til sidst, at han har taget livet af Engla og samtidig indrømmer han at have taget livet af en anden kvinde også. Derfor bliver hans DNA tjekker i forbindelse med andre drab på kvinder både i Norge, Sverige og Danmark.

Eklund har siden indrømmelsen siddet fængslet og retten afgør hans dom i dag torsdag.

faktaboks