. Det er et stort konkret løfte, hvor Mette Frederiksen virkelig har bundet sig til masten, siger Hans Engell om Socialdemokratiets mål om hjælp til nedslidte. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Hans Engell: Total møgsag for Socialdemokratiet

28. jun 2019, 14:39
Et lækket aftaleudkast viser angiveligt, at Socialdemokratiet i sidste øjeblik måtte droppe målet om at hjælpe nedslidte danskere.

Et lækket udkast fra de afsluttende forhandlinger mellem Mette Frederiksen (S) og støttepartierne De Radikale, SF og Enhedslisten viser ifølge den politiske kommentator, Hans Engell, at Socialdemokratiet står med en "møgsag".

LÆS OGSÅ: Rigmand raser over Mette F: "Ondskab og skidt for Danmark"

Det er Jyllands-Posten, som fredag bringer en historie om, at Socialdemokratiet gik igennem valgkampen med et klart mål om at hjælpe nedslidte danskere, men under regeringsforhandlingerne måtte partiet bøje sig og skrive pensionsplanerne ud af aftalen.

Jyllands-Posten er i besiddelse af et lækket aftaleudkast fra mandag 24. juni - altså dagen før rød bloks "forstårelsespapir" faldt på plads.

- Det bliver en total møgsag for regeringen, siger Hans Engell til Ekstra Bladet. 

Han mener, at Mette Frederiksens valgløfte om tidligere tilbagetrækning er det største enkeltstående problem, som statsministeren står over for.

- Det er valgkampens tungeste løfte. Det er et stort konkret løfte, hvor Mette Frederiksen virkelig har bundet sig til masten, siger den politiske kommentator.

Han vurderer, at Socialdemokratiet kun kan få opbakning til pensionsplaner med stemmer fra Dansk Folkeparti, men det vil Kristian Thulesen Dahl og DF tage sig dyrt betalt for at lægge stemmer til.

Enhedslistens politiske leder, Pernille Skipper, skriver i et tweet på Twitter, at Jyllands-Posten "[...] har fået rigtig mange ting galt i halsen - og har tydeligvis ikke alle papirer, men en enkelt (særligt udvalgt?) udgave".

LÆS OGSÅ: Raser over ny minister: ”En flyvende fuckfinger til erhvervslivet”