Venstres næstformand og kronprins, Kristian Jensen, afviser statsminister Lars Løkke Rasmussens tanker om en regering med Socialdemokratiet. Tanker Lars Løkke Rasmussen kommer med i en bog, som udkommer i dag.

- Jeg noterer mig, at Lars Løkke Rasmussen siger, at hans førsteprioritet er en borgerlig-liberal regering, og det synes jeg, er en rigtig førsteprioritet, siger Kristian Jensen til Berlingske.

Kunne du forestille dig som andenprioritet at have en SV-regering?

- Nej. Jeg forestiller mig at lægge kræfter i, at førsteprioriteten bliver en realitet.

Løkkes faneflugt

Den undsigelse af statsminsisteren er udtryk for, at magtkampen raser i Venstre, mener politisk kommentator Hans Engell:

- Det er en forudsigelig krig i Venstre, for vi er jo vidne til en statsminister, der laver det, man i militæret kalder faneflugt under fjendens ild. Lars Løkkes opgave er at være den, der leder den blå blok i kampen, og pludselig taler han om regering med Socialdemokratiet. Endda uden at have orienteret ret mange.

I bogen åbner Løkke op for en ny magtkamp i Venstre, når han siger, at det ikke er sikkert , at Kristian Jensen skal være den næste formand.
Hans Engell, politisk kommentator.

Hans Engell mener, der er mange Venstre-folk, som deler Kristian Jensens synspunkt. Og understreger, at Kristian Jensen ikke skylder statsministeren noget som helst.

I 2014 trak det op til et opgør om formandsposten mellem de to - et opgør Løkke kun fik afmonteret ved at give Kristian Jensen en mere fremtrædende plads som en del af "Venstres formandsskab" og et løfte om opbakning til Kristian Jensen som kommende formand.

- I bogen åbner Løkke op for en ny magtkamp i Venstre, når han siger, at det ikke er sikkert, at Kristian Jensen skal være den næste formand. Det er meget opsigtsvækkende ovenpå hele den historie de to har haft, siger Hans Engell.

Også politisk kommentator Henrik Qvortrup mener, situationen i Venstre er alvorlig. På Twitter skriver han: