20181120-125850-2-1920x1277we
Udnævnelsen af Morten Messerschmidt til politisk næstformand i Dansk Folkeparti kan få kritikken i partiet til at stilne af, mener politisk kommentator Hans Engell. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Engell: Messerschmidts forfremmelse kan dæmpe kritikken

3. aug 2020, 16:20
Morten Messerschmidt er mandag blevet udnævnt til politisk næstformand i DF i stedet for Søren Espersen.

Udnævnelsen af Morten Messerschmidt til politisk næstformand i Dansk Folkeparti kan få kritikken i partiet til at stilne af.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter at det mandag er blevet offentliggjort, at Messerschmidt afløser Søren Espersen på posten og dermed bliver næstkommanderende efter formanden.

- Det afgørende er, at det her samarbejde kan fungere. Der skal vi huske på, at det er to meget forskellige politikere, siger han om Messerschmidt og Thulesen Dahl.

Han peger på, at Messerschmidt er mere hårdtslående, mens Thulesen Dahl er mere pragmatisk. Om der er plads til dem begge, vil tiden ifølge kommentatoren vise.

Siden DF ved seneste folketingsvalg mistede 21 mandater, har der været kritik af formand Kristian Thulesen Dahl.

For få dage siden gav netop Morten Messerschmidt et interview i avisen Danmark, som Hans Engell vurderede, var en udfordring af formanden.

Sådan blev det dog ikke opfattet af Kristian Thulesen Dahl selv, har han siden fortalt til Ritzau.

Efter mandagens udnævnelse ønskede Morten Messerschmidt over for TV2 News ikke at gå ind i, hvorvidt han er kronprins og først i rækken til at efterfølge formanden.

Hans Engell vurderer dog, at han med udnævnelsen kommer meget tæt på.

- Nu vælger partier ikke normalt en kronprins, men det her er selvfølgelig en væsentlig forfremmelse for Messerschmidt, lyder det.

Han mener, at det vidner om, at Kristian Thulesen Dahl er klemt af et dårligt valg og dårlige meningsmålinger.

- Så et eller andet sted har det også været en imødekommelse af, at hvis partiet skulle videre, og man skulle undgå en åbenlys konflikt mellem de to, så var man nødt til at tage Messerschmidt ind centralt i den øverste ledelse, vurderer Hans Engell.

Søren Espersen har været politisk næstformand i DF siden 2012.

/ritzau/