Hans Engell mener, at Mette Frederiksen her har begået sin første alvorlige bommert. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Engell med klar dom over Mette F.: Det er en bommert

19. nov 2019
Mette Frederiksen vil blive husket for at hente folk i egne rækker til stillinger i embedsmandsværket på Christiansborg, mener Hans Engell.

I den politiske kommentator Hans Engells brevkasse på Ekstra Bladet "Spørg Engell" vil læseren Jytte Lærke Nielsen fra Birkerød gerne vide, om Socialdemokratiets ansættelse af embedsmænd - som er hentet i egne rækker - er lovligt?

LÆS OGSÅ: Yousee i sort igen: "Næsten værre end Dronningens nytårtale"

Det er lovligt, svarer Hans Engell. Til gengæld mener han, at Mette Frederiksen med ansættelsen af pressechefer med socialdemokratisk baggrund i embedsmandsstillinger har begået sin første alvorlige bommert. De er nemlig ikke forpligtet til at forlade jobbet sammen med ministeren.

"Jeg er bange for, at Mette Frederiksen her har begået sin første alvorlige bommert. Hun vil fra nu af blive jagtet for pamperi, kammerateri, partiegoisme, misbrug af skatteydernes midler osv", skriver Hans Engell i sit svar.

Han er også sikker på, at de blå partier vil huske, at "topembedsmændene i ministerierne åbenbart var helt enige i, at det tilfældigvis var syv ud af ni ansøgere alle med en baggrund i S og SF, som var de bedst kvalificerede".

"Næste gang er det så sikkert sjovt nok Venstrefolk, som er bedre kvalificerede end nogen andre", spår Hans Engell.

LÆS OGSÅ: Debattør bekræfter: Jeg er kæreste med minister