Statsminister Mette Frederiksen (S) står foran et vanskeligt forår, spår Hans Engell. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Engell med klar dom: Mette F. går svær tid i møde

20. jan, 12:40
Ifølge Hans Engell må Mette Frederiksen sige ja til fortsat at hente olie i Nordsøen og tage balladen med støttepartierne.

S-regeringen er stødt ind i "klima-muren", så det i foråret og frem mod sommer handler om benhårde politiske beslutninger med konsekvenser, skriver Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

LÆS OGSÅ: Byggeformand om højere mindstebetaling: "No go for arbejdsgivere"

"Klima-muren" består i første omgang af olien i Nordsøen, hvor regeringen ifølge Hans Engel står med "det røde flertal og klimaorganisationerne plus en række forskere og andre klogeåger" på den ene side og "milliarder i indtægter til statskassen og masser af jobs" på den anden side, skriver Hans Engell og vurderer, at "vi får et politisk slagsmål af de store, hvis Mette Frederiksen og Dan Jørgensen lader olie- og gas flyde".

Hans Engell tilføjer i sin kommentar, at Dan Jørgensen i embedsværket har fået ry for at være "konfliktsky og skubbe beslutningerne", og at det samme skulle gøre sig gældende i regeringens grønne udvalg i regeringen. Her er Dan Jørgensen formand.

Hans Engells bud på et sandsynligt scenarie er, at Mette Frederiksen siger ja til fortsat at hente olie i Nordsøen og dermed tager balladen med støttepartierne.

- De vil ikke vælte regeringen på den sag, men bruge den til massive angreb mod Mette, Dan J. og Wammen for hykleri og dobbeltmoral, siger Hans Engell ifølge Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Dansk rigmand forærer sin herregård væk