- DF befinder sig stadig i granatchok efter valgnederlaget, siger politisk kommentator Hans Engell. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Engell med hård dom: - De er i granatchok

30. dec 2019
Det er som om, Dansk Folkepartis meldinger ikke rigtig bider på vælgerne, skriver Hans Engell i en analyse for 2020.

De røde får ikke noget let 2020, mener Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

LÆS OGSÅ: V-profil afslører dyster barndom: - Jeg flygtede ind på toilettet

Det var der for mange sprækker i samarbejdet til i forbindelse finansloven.

Men den tidligere leder af Det Konservative Folkeparti og forsvars- og justitsminister spår også, at det heller ikke bliver et let 2020 for partierne til højre i folketingssalen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- DF befinder sig stadig i granatchok efter valgnederlaget, og det er som om, partiets meldinger ikke rigtig bider på vælgerne. De har hørt det hele før, og den pinlige afslutning på VLAK-perioden var også deres nederlag, skriver Hans Engell i en analyse.

Han tilføjer, at forude venter også en Meld/Feld-sag for Dansk Folkeparti - en sag som også handler om mistanke om falske fakturaer og muligt fusk med kontrakter.

LÆS OGSÅ: Tusindvis af adresser lækket: "En total katastrofe"

I det hele taget mener Hans Engell, at blå blok mest af alt "ligner en stor rodebutik uden bestyrer", hvor stemningen på det personlige plan er "ret kølig".

- De drikker meget kaffe. Men DF ser med skepsis på en Ellemann og det gamle, tætte forhold mellem Frederiksen og Thulesen Dahl er ikke det samme.

- De er ikke uvenner, slet ikke, men de har ikke på samme måde som før valget noget fælles projekt, skriver Hans Engell og tilføjer, at "mandaternes tale har gjort mange parti-kombinationer umulige".

LÆS OGSÅ: Chef snagede i ansats journal: "Du lyver"