Thyra Frank og Simon Emil har deres del af skylden for partiets elendige valg, mener Hans Engell. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Engell: Thyra Frank havde intet at byde på, og Simon Emil var usynlig

8. jun 2019
"De storskryder over resultater, som er bagatelagtige", lyder en af forklaringerne på parties kæmpe vælgerlussing.

Liberal Alliance fik et elendigt folketingsvalg. De mistede ni mandater, og gik fra 13 til fire mandater. Efterfølgende trak Anders Samuelsen sig som formand.  

Hans Engell giver i Ekstra Bladet i dag sit bud på partiets deroute.

- Det har i det hele taget været LA's store problem. Manglen på troværdighed. At de oversælger alting og storskryder over reslutater, som er bagatelagtige. Hele deres indgang i regeringen byggede på snyd og manipulation af medierne. Man loevede topskattelettelser eller folketingsvalg. Vi fik ingen af delene. 

Den tidligere politiker og nuværende ekspert mener ikke kun, det var problemer med troværdigheden, der skabte valgfiaskoen, men også partiets ministre er årsagen: 

- Thyra Frank som den elskelige dame i et såkaldt ældreministerium, som havde absolut intet at byde på. Ammitzbøll levede stort set hele ministerperioden som usynlig mand, selvom det på de indre linjer var ham, der passede butikken, mens danmarkshistoriens mest erfarne udenrigsminister, efter egen beskrivelse, løste de globale problemer. 

I dagens Ekstra Bladet kan du læse hele Engells klumme.