En tredjedel af de gravide er for fede

17. sep 2008
Moderkage, fostervand og det lille barn inde i livmoderen er ikke det eneste, der vejer, når gravide danske kvinder stiller sig på vægten.

Trangen til søde og fede sager under graviditeten er umiddelbart for stærk for mange. Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser nemlig, at hver tredje gravide kvinde i 1. halvår af 2008 var overvægtig. Det skriver gratisavisen 24timer.

Udviklingen bekymrer lægerne, da der er flere farer forbundet med at være overvægtig og gravid. Risikoen for komplikationer under fødslen stiger.

"De får betydeligt større børn, og da deres bækken ikke er større end andres, er det indlysende, at det giver problemer under fødslen. En af de værste komplikationer er, hvis skulderen på barnet sidder fast," siger fødselslæge Per Ovesen, Skejby Sygehus, til 24timer.

Det er dog ikke kun, efter kvinderne er blevet gravide, at de har svært ved at holde vægten. Allerede inden graviditeten har mange af dem så meget ekstra fedt på kroppen, at de går under betegnelsen 'overvægtige', viser Sundhedsstyrelsens tal.

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her