En stemme afgjorde valget

31. okt 2008
Fordi du ikke stemte, vandt John McCain valget, det er budskabet i såkaldt viral video, der florerer på nettet op til præsidentvalget.

På grund af lige præcis dig blev Obama ikke præsident. Det er budskabet i en video på internettet, der skal få sofavælgeren op af - ja, sofaen.

Alle knep gælder i de sidste dage af den amerikanske præsidentvalgkamp, derfor har sympatisører af demokraten Barack Obama lavet en video, der ligner et nyhedsindslag.

I indslaget omtales navnet på den person, der modtager videoen, som lige præcis den stemme, der manglede for Barack Obama til at vinde valget.

"Nationen er i dag blevet rystet over nyheden om, at Barack Obama har tabt valget pga. en manglende stemme," lyder det i indslaget ifølge den tyske avis die tageszeitung.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"En eneste demokratisk vælger sov over sig og nåede ikke valget, hvilket blev udslagsgivende," lyder budskabet.

Videoen bliver sendt som såkaldt spam til amerikanernes e-mail, og er især rettet mod de mange amerikanere, som ikke har for vane at deltage i valg.

Mange amerikanere regner det nemlig for ganske afgjort, at Barack Obama vil vinde valget, og derfor frygter demokraterne, at mange vil blive hjemme og ikke afgive deres stemme.

Vinderen af det amerikanske præsidentembede forventes kendt tidlig onsdag morgen dansk tid.

-Newspaq

faktaboks