En million danskere betaler topskat

8. sep 2008
En million danskere betaler topskat. Det er næsten halvdelen af de fuldtidsbeskæftigede.

Topskatten er ikke længere en skat for de særligt udvalgte. En million danskere må betale den højeste sats til skattefar, og det er hele 44 pct. af de fuldtidsbeskæftigede. Det skriver DI Business.

Helt præcist er det 1.010.000, der betaler topskat, oplyser Skatteministeriet. Det svarer til en stigning på 200.000 personer på bare fem år.

Vismand Jan Rose Skaksen peger dog på, at det i høj grad er en politisk beslutning, at så mange skal betale topskat.

- Det er dog givet, at i forhold til andre lande er det en usædvanlig stor andel af de beskæftigede, der betaler den øverste skat i Danmark - og niveauet af skatten er meget højt, siger han.

Blandt Dansk Metals medlemmer er det hver tredje, der i dag betaler den højeste skattesats, og her vil man have hævet topskattegrænsen.

- Over 30 pct. af Metals medlemmer betaler i dag topskat på trods af, at de har helt almindelige lønninger. Det viser, at topskatten ikke længere kun rammer 'de rigeste', men også kernetropperne på det danske arbejdsmarked. Det er ikke meningen, og derfor skal grænsen for, hvornår man betaler topskat hæves markant, siger økonom Mikael Bay Hansen, Dansk Metal.

Tine Roed, direktør i Dansk Industri, vil ikke bare hæve topskattegrænsen - men helt af med topskatten. Det giver ikke mening at brandbeskatte i en tid, hvor væksten er lav, og der er behov for arbejdskraft.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her