En investering i Danmarks vigtigste ressource

27. dec 2012, 15:09
Sponsoreret artikel:brbrDanmark er ikke et land beriget med værdifulde naturressourcer som olie, guld eller mineraler. Vi har ingen unik strategisk beliggenhed, og landet er så småt at vi tit bliver overset i international politik.

Ikke desto mindre, ligger Danmark konsekvent i toppen af lande hvad angår levestandard og velfærd, for slet ikke at tale om at vi gang på gang bliver kåret som et af verdens mest lykkeligefolkefærd.

Men hvad er det så, der gør os så gode? Svaret er vores eneste unikke og vigtigste ressource: vores hjerner.

Vores velfærdssamfund er bygget op omkring et højt uddannelsesniveau og vi sætter en stor ære i at væreblandt de højest og bedst uddannede lande i verden. Vores videnssamfund kan ikke bygges op uden et solidt fundament.

Derfor er det også afgørende for fremtiden at vi ikke tager dette for givet. Der skal investeres mere i solide uddannelser, og det hele starter selvfølgelig i folkeskolen.

En ny kampagne fra Danmarks Lærerforening kaster lys på emnet og forslår nytænkning for at realisere regeringens mål for folkeskolereformen. Forslaget indbefatter bl.a. at:

  • Elevernes skoledag kun skal afbrydes af én spisepause midt på dagen.
  • Det bliver lærernes opgave, at sikre elevernes oplevelse af, at de får en naturlig overgang mellem undervisningsaktiviteterne og evt. skift mellem klasser eller elevgrupper.
  • Lærerne skal varetage et antal aktivitetstimer, primært med egne elever, hvor der bl.a. kan være tale om lektiecafér, elevsamtaler eller fysiske aktiviteter.
  • Efteruddannelse af lærerne skal have højere prioritet end i dag.

Du kan se mere om Lærerforeningens kampagne for en bedre folkeskole i videoen oven for. Klik på videoen for at komme videre til kampagnens facebook-side hvor der debatteres hvad der skal til for at værne om vores vigtigste ressource: vores hjerner.

Ovenstående er sponsoreret indhold.