Emilie Meng blev fundet død juleaften i 2016. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Afslører nye lydoptagelser: Er det Emilie Meng?

14. okt 2019, 18:30
I en ny dokumentar løfter DR sløret for hidtil uhørte lydoptagelser i sagen.

I en ny dokumentar afslører DR mandag aften for første gang en række lydfiler, som indeholder mulige optagelser af Emilie Meng, der som 17-årig blev fundet dræbt i Korsør i 2016.

 Optagelserne er lavet af en kvinde, der tilbage i 2016 boede på Tårnborgvej i Korsør. Her kunne over en længere periode høre en pigestemme gennem væggen på sin garage.

LÆS OGSÅ: Emilie Meng-sagen: Nu vises levende billeder

Hun pillede derefter en mursten ud af garagen, og gav sig derefter til at optage stemmen med sin telefon, og senere professionelt lydudstyr. 

Det skriver B.T. 

Mandag aften viser DR andet afsnit af dokumentarserien - 'Emilie Meng - en efterforskning går galt'. Her får offentligheden for første gang muligheden for også at vurdere de omfattende lydfiler. 

Lydoptagelserne er præget af baggrundsstøj, men det fremgår af udsendelsen, at der kommer udsving i optagelsen, når der bliver stillet spørgsmål.

- Kan du banke, alt hvad du kan?, spørger kvinden på Tårnborgvej.

Betjente undersøges 

Herefter høres et svagt bank.

Ifølge B.T har Sofie Sønderup og Kirstine Rom, der begge er frivillige i gruppen Forsvundne Personer også hørt Emilie Mengs stemme - de nævner desuden, at stemmen svarede korrekt på spørgmål om navnene på Emilie Mengs familiemedlemmer. 

På baggrund af lydoptagelserne naboen til den aflyttende kvinde fra Korsørs kælder ransaget fem gange. Ved den sidste ransagning blev der boret huller i gulve og vægge for at lede efter skjulte rum.

Trods de omfattende ransagninger blev der ikke fundet spor af Emilie Meng i Finn Petersens hus, og han blev efterfølgende tilkendt en mindre erstatning for de fem ransagninger.

Da Emilie Meng blev fundet død 24. december 2016, viste obduktionen – ifølge politiet – at hun havde ligget død i en sø ved Regnemarks Bakke siden 10. juli 2016 eller dagene efter. Altså også i det tidsrum, hvor flere personer kunne høre hende gennem væggen.

Finn Petersens nabo blev i 2019 dømt for forsøg på ulovlig aflytning.

Derudover undersøger Den Uafhængige Politianklagemyndighed to betjentes rolle i sagen. De to betjente mente ligeledes at have hørt stemmer på de pågældende lydfiler, fremgår det af hemmelige videooptagelser fra et møde på en brandstation i Korsør, hvor betjentene deltog.