Emilie Meng blev fundet død ved Regnemarks Bakker ved Borup juleaftensdag - 168 dage efter hun tidligt om morgenen på Korsør Station havde vinket farvel til nogle veninder. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)

Emilie Mengs familie: Politiet bekræfter vores mistanke

9. okt 2019
Politiet har erkendt, at det vurderede, at sagen om Emilie Meng drejede sig om en eftersøgningssag.

Maibritt Storm-Thygesen, som er familien til den dræbte Emilie Mengs bistandsadvokat, siger til B.T., at politiets seneste udtalelser om Emilie Meng-sagen bekræfter familiens mistanke, om der var nogle væsentlige efterforskningsskridt, som ikke blev taget.

LÆS OGSÅ: Dansk gigant i fyringsrunde

Hun siger til avisen, at efterforskningen ikke skete fordi politiet ikke troede på, at der var tale om den forbrydelse, det viste sig at være.

- Familien har følt at de ikke blev taget seriøst fra starten og det bekræfter politiet nu. Emilies mor sagde fra start af, at Emilie havde været udsat for noget alvorligt, siger Mai Britt Storm Thygesen til B.T.

Kort inden DR's dokumentar om drabet på Emilie Meng, "Emilie Meng - en efterforskning går galt" ramte tv-skærmene mandag aften udsendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en pressemeddelelse.

Her erkendte politiet, at sagen ikke blev efterforsket som et drab i begyndelsen.

"Det er rigtigt, at politiet – på baggrund af de dengang foreliggende oplysninger – i den helt indledende fase, vurderede, at sagen drejede sig om en eftersøgningssag".

"Det medførte, at visse efterforskningsskridt ikke blev taget i opstartsfasen, hvilket ville være sket, hvis vi havde vurderet sagen anderledes", skrev politiet i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Kvinde tiltalt: Hvidvaskede over seks millioner

Maibritt Storm-Thygesen undrer sig over, at Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi ikke tidligere har erkendt forløbet.

- Det, de siger nu, er ikke i overenstemmelse med det, de forklarede i den redegørelse, som politikredsen sendte til Rigspolitiet i forbindelse med vores møde med Justitsministeren, siger hun til B.T., og henviser til et møde Emilie Mengs familie havde med daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sidste år.

Ifølge B.T., som fået aktindsigt i redegørelsen, står der ikke noget om fejl i den indledende efterforskning.

- Der er rigtig meget vrede. Selvfølgelig først og fremmest mod ham, der har gjort det her og ødelagt Emilies liv og vores liv. Selvfølgelig sekundært politiet, fordi de i den grad har sløset med det her. Gerningsmanden kunne måske være fundet i dag, hvis de havde gjort deres arbejde ordentligt, har Emilie Mengs mor, Helen Meng, sagt til DR.

Efterforskning fortsætter

17-årige Emilie Meng forsvandt 10. juli 2016. Hendes lig blev fundet et halvt år senere. Men selv om politiet tre år senere ikke har pågrebet en gerningsmand, så efterforskes sagen fortsat.

"Vi har afsat omfattende ressourcer til efterforskningen, og vi gør alt, hvad vi kan, for at finde frem til gerningsmanden bag en meget tragisk forbrydelse", skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Anden del af dokumentaren sendes mandag aften på DR 1.

LÆS OGSÅ: Alexandra scorer nyt job