Ellemanns dyneløftere får ros af Støjberg

17. mar 2011, 14:09
Beskæftigelsesministeren mener, det er godt, når private tipper Arbejdstilsynet og sikrer ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) holder ikke hånden over ministerkollega Karen Elemann (V) i sagen om det uregistrerede håndværkerfirma, som arbejder på hendes villa.

Tværtimod.

Hun mener, det er godt, når fagforeninger eller privatpersoner selv tjekker byggepladserne og anmelder dem til Arbejdstilsynet:

"Det fint, at folk fra fagbevægelsen gør Arbejdstilsynet opmærksom på forhold, der virker mistænksomme. Jeg ser det som en af fagbevægelsens velkendte roller at sikre ordnede forhold på det danske arbejdsmarked. Det synes jeg er positivt," skriver hun i en e-mail til Avisen.dk.

Hun vil ikke gå ind i den konkrete sag omkring Karen Ellemann, men vil gerne forholde sig de tre arbejdsløse mureres indsats.

De tre arbejdsløse murere, som afslørede Karen Ellemanns fuphåndværkere, er med i en såkaldt "arbejdsløshedsklub", som fagforeningen 3F har startet.

Inger Støjberg (V) mener, det er godt, de hjælper Arbejdstilsynet, når murerne alligevel er rundt at søge arbejde på de mange byggepladser:

"Når Arbejdstilsynet får en anmeldelse, rykker de naturligvis ud og kontrollerer, om alt er, som det skal være, og er det ikke det, så bliver der fulgt op," skriver hun.

Den arbejdsløse murer Lars Frederiksen, som bankede på Karen Ellemanns dør for at søge arbejde hos de uregistrerede tyske håndværkere er overrasket:

"Det kommer bag på mig, at Støjberg bakker os op. Hun er jo liberalist til fingerspidserne og det virker som om, hun er modstander af alle regler," forklarer han.

Et klap på skulderen

Lars Frederiksen og de andre murere i arbejdsløshedsklubben, som for nylig anmeldte 42 byggepladser til Arbejdstilsynet, ser ministerens ord som et klap på skulderen:

"Det er jo rart at kunne sige, at der er fuld opbakning til det vi gør, selv fra ministeren."

Også Socialdemokraterne bakker op om, at privatpersoner melder virksomheder, hvis de ser noget mistænkeligt

"Jeg mener faktisk, at flere burde gå ud og tjekke byggepladserne, så vi kan få styr på de mange fupfirmaer, der er," siger Lennart Damsbo (S).

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg ønsker ikke at kommentere sagen om det tyske håndværkerfirma, som i over fem måneder har arbejdet på miljøminister Karen Ellemanns villa i Taarbæk.

Beskæftigelsesministerens presserådgiver forklarer, at ministeren støtter alle private initiativer, som hjælper Arbejdstilsynet med deres arbejde, ikke kun fagbevægelsens.