Jakob Ellemann-Jensen med sin hustru Anne Marie Preisler. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Ellemann: To ægteskaber, tre børn og otte år på Borgen

21. sep 2019, 11:03
Den 45-årige hovedperson er tidligere soldat og havde svoret, at han aldrig ville blive politiker som sin far og søster.

Jacob Ellemann-Jensen er netop kåret som Venstres nye formand.  A4 Nu har tegnet et portræt af den nye V-formand. 

De fleste ved, at Jakob Ellemann-Jensen er søn af tidligere udenrigsminister og Venstre-legende, Uffe Ellemann-Jensen, og søster til partifællen Karen Ellemann. Men hvem er den nyslåede formandskandidat ellers? 

LÆS OGSÅ: Engell: Ellemann er så godt som sikker

Den 45-årige politiske komet er far til tre børn: To på 15 og 17 år fra sit første ægteskab, og en lille dreng på halvandet år som han har med Anne Maria Preisler, der arbejder som global brand manager i høreapparatsvirksomheden GN Store Nord, hvor Jakob Ellemann-Jensen i øvrigt selv har arbejdet som jurist. De to blev viet på rådhuset sidste sommer og bor sammen i Birkerød nord for København.

Byvenstre

Af flere er han blevet kaldt for en del af "By-venstre", altså i modsætning til "Land-venstre". Men det passer ikke ifølge kollegaen Marcus Knuth. 

- Det kan godt være, at nogen tror, at han er et bybarn. Men han er alt andet. Han har været meget ude i sin tid i Forsvaret, og så er han en meget dygtig jæger, som virkelig forstår og elsker naturen. Han har ikke bare en café latte-forståelse, men en virkelig forståelse, har partikollegaen Marcus Knuth tidligere sagt til Altinget. 

Jakob Ellemann-Jensen

Født 1973, søn af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og forhenværende chefredaktør Alice Vestergaard.

Karriere i forsvaret fra 1992-2000

Uddannet cand.merc.jur. fra CBS i 2002 og siden ansat i blandt andet PricewaterhouseCoopers, IBM Danmark og GN Store Nord.

Kom i Folketinget som 37-årig i 2011

Kilde: information, Altinget, Wikipedia

Selvom han har fået politik ind med modermælken og har været miljø- og fødevareminister i et års tid, så er Jakob Ellemann-Jensen langt fra at betragte som en veteran på Christiansborg. Det var først i 2011, som 37-årig, at han blev valgt ind i Venstres folketingsgruppe. Det var heller ikke noget, der lå i kortene, at han ville træde de samme trin som sin far.

- Jeg har set, hvad det kan gøre ved familien. Det vil jeg hverken byde mig selv eller min familie, har han sagt som ung til sin farmor ifølge Berlingske.

Udsendt

Inden politik har han blandt andet haft en otteårig karriere i Forsvaret, hvor han var udsendt i Bosnien-Hercegovina.

Af sine kolleger beskrives han som en samler, der har forsøgt at holde sig i midten, når der har været fløjkrige i partiet.

-  Folk taler om forskellige strømninger i Venstre, og det har Jakob holdt sig over. Man ser ham ikke som en del af en fløj, men som en dygtig og imødekommende kollega, har Marcus Knuth sagt til Altinget.

Da han for anden gang blev valgt som politisk ordfører i august, var der også stor enighed i partiets ledelse.

Jakob Ellemann-Jensen har allerede mange støtter til posten som partiets næste formand.