20200821-161854-L-1920x1273we
Venstre vil rulle alle de beslutninger, som regeringen har taget på udlændingeområdet, tilbage (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ellemann-Jensen vil have børnene tilbage på Sjælsmark

21. aug 2020, 18:31
Da S fik regeringsmagten, blev det besluttet, at børnefamilier skulle flytte ud af omstridt udrejsecenter.

Venstre vil rulle alle de beslutninger, som regeringen har taget på udlændingeområdet, tilbage.

Det betyder også, at de afviste asylfamilier skal tilbage at bo på det omstridte Udrejsecenter Sjælsmark.

Det siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i forbindelse med Venstres sommergruppemøde.

- Jeg mener, at de mennesker, som af en uafhængig instans har fået at vide, at de ikke har noget beskyttelsesbehov, skal sendes hjem i den udstrækning, det overhovedet er muligt, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Og hvis det ikke er muligt, så mener jeg ikke, at man skal være her på samme vilkår som dem, der har fået afgjort deres sag på en anden måde.

Spørgsmål: Vil du flytte børnene tilbage på Sjælsmark?

- Ja, det vil jeg. De mennesker, som har fået at vide af en uafhængig myndighed, at de ikke er i fare i deres hjem, dem synes jeg, at vi generøst giver tag over hovedet, og det synes jeg, at man skal være taknemmelig for, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Beslutningen om at flytte børnefamilierne blev taget, efter at Socialdemokratiet fik regeringsmagten i juni 2019.

Regeringen blev således i november 2019 enig med støttepartierne Radikale Venstre, Enhedslisten og SF om, at familierne i stedet skal bo på Center Avnstrup, der i dag fungerer som hjemrejsecenter for afviste asylansøgere.

I et interview med Avisen Danmark siger Jakob Ellemann-Jensen, at han mener, at "misforstået godhed" har betydet, at der ikke bliver stillet krav til indvandrere, der kommer hertil.

Han slår fast, at Venstre vil føre en stram udlændingepolitik. Meldingen kommer, efter at der med Ellemanns egne ord har været skabt tvivl om Venstres linje på området.

Planen om, at udviste kriminelle udlændinge skulle ud at bo på øen Lindholm i Stege Bugt er også blevet sløjfet med den socialdemokratiske regering.

På spørgsmålet, om hvorvidt den plan skal tilbage på bordet, svarer Jakob Ellemann-Jensen:

- Om det skal være Lindholm eller et andet sted, er jeg sådan set ikke religiøs omkring. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi har et sted, hvor vi kan samle de mennesker. Altså, det er ikke guds bedste børn, siger han.

/ritzau/