20210309201354680_1000
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen mener, at tirsdagens aftale genåbner for lille en del af samfundet. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ellemann–Jensen om åbningsaftale: Den er ikke tilstrækkelig

9. mar 2021, 20:34
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen synes ikke, at tirsdagens politiske aftale åbner nok for eleverne.

Genåbningsaftalen rummer ikke nok, mener formanden for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen.

- Særligt for skoleelevernes vedkommende er det (aftalen, red.) noget uambitiøst.

Sådan lyder reaktionen fra Ellemann-Jensen, efter at regeringen, SF, De Radikale og Enhedslisten har indgået en genåbningsaftale.

Fra på mandag må efterskoler og højskoler igen åbne. Også afgangselever i grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser må vende tilbage til fysisk undervisning en del af tiden.

Jakob Ellemann-Jensen mener, at aftalen er uambitiøs, fordi der - ifølge ham - er mulighed for at sende flere skoleelever tilbage i større omfang end det, som aftalen indeholder.

Med aftalen skal mellemskoleeleverne have undervisning udendørs én dag om ugen, men det er ikke nok, mener Jakob Ellemann-Jensen.

- Man burde sende 5.–8. klasse tilbage i et større omfang. Det kan ikke være på fuld tid, men det kan godt være mere end én dag om ugen udendørs, det er ikke tilstrækkeligt, synes jeg.

Regeringen og støttepartierne mener ikke, at der kan åbnes mere op af Danmark på grund af smittetrykket. Det er Jakob Ellemann-Jensen ikke enig i.

- Selvfølgelig skal vi være forsigtige, og der er jo heller ikke nogen - og heller ikke os - som foreslår, at vi bare åbner alt med et trylleslag.

- Men jeg mener, at de tal, som vi ser, giver større muligheder end det, som regeringen og støttepartierne lægger op til her.

Der skal sættes skub forhandlingerne mellem partierne om en langsigtede plan for genåbningen, lyder det fra formanden.

- Vi bliver nødt til at lave en plan, sådan at folk har et perspektiv, for der er rigtig mange danskere, der lider under den her nedlukning, siger Jakob Ellemann-Jensen.

/ritzau/