Dronning Margrethe og Jakob Ellemann-Jensen ved åbningen af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ellemann-Jensen afslører: Blev sat på plads af dronningen med knastørt svar

14. dec 2019, 09:43
Dronning Margrethe var klar med en ganske tør rettelse, da Jakob Ellemann-Jensen (V) kludrede i de danske træer.

Hvad skal man sige, når det kniber med at få en samtale i gang med et menneske, man ikke kender?

LÆS OGSÅ: Helle Thornings mand i chok: Det har lammet os

Der findes ikke ét svar på spørgsmålet, men Venstres Jakob Ellemann-Jensen valgte at rette fokus på nogle træer, da han i rollen som nyudnævnt minister sad alene i en royal karet med dronning Margrethe. Det skriver DR

I rollen som nyudnævt miljø- og fødevareminister skulle Jakob Ellemann-Jensen sidste år være med til indvielsen af en nationalpark i Kongernes Nordsjælland.

Dronningen var også med til åbningen, og sådan gik det til, at Venstre-manden sad med landets regent i kareten, hvor han var lettere nervøs og spekulerede over, hvordan han kunne få en god samtale med det royale overhoved.

Både Jakob Ellemann-Jensen og dronning Margrethe havde forinden været på en fælles sejltur på Esrum Sø, og under karetturen valgte politikeren derfor at kommentere, hvor smukt det var at gå i land mellem bøgetræerne ved søen.

Dét fik dronningen til at komme med en knastør bemærkning.

”Det er egetræer.”

 Jakob Ellemann-Jensen forklarer om episoden i 'Året i Kongehuset', der bliver sendt i aften DR1.

- Det var en god icebreaker lige at starte med at kvaje sig noget så eklatant. Så det gled nemmere der fra, lyder det fra Venstre-formanden i tv-programmet.