- Det øger ikke tilliden til politikerne, at der bliver ansat mennesker med tilknytning til Socialdemokratiet eller den enkelte minister. De er åbenlyst ikke neutrale, siger Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ellemann griller Mette F.: "Det øger ikke tilliden til politikerne"

26. nov 2019
Ansatte pressemedarbejdere med tilknytning til Socialdemokratiet er åbenlyst ikke neutrale, siger V-formand.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, tager i spørgetimen spørgsmålet om pressechefer med partipolitisk baggrund i Socialdemokratiet op.

- Det øger ikke tilliden til politikerne, at der bliver ansat mennesker med tilknytning til Socialdemokratiet eller den enkelte minister. De er åbenlyst ikke neutrale, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Det er ansættelserne af en række embedsmænd med tætte bånd til Socialdemokratiet i en række ministeriers kommunikationsafdelinger, der får Jakob Ellemann-Jensen til at rejse spørgsmålet.

Mette Frederiksen afviser og svarer:

- Jeg er enig i betragtningerne om behovet for tillid til det politiske system. Jeg har fuld tillid til de embedsmænd, der er ansæt under denne og de tidligere regeringer, siger Mette Frederiksen.

Statsministeren mener, at det er mest korrekt, at det er den enkelte minister, som svarer på ansættelser i de enkelte ministerier.

- Lige som jeg selv har gjort med ansættelser i Statsministeriet, siger hun.

Jakob Ellemann-Jensen er ikke tilfreds.

- Det her handler jo ikke om den enkelte post i et enkelt ministerium. Det handler jo om en systematik i ansættelse af medarbejdere, som ikke er neutrale, men er partipolitiske, siger han.

/ritzau/