Elever på FGU i Sønderborg strejker. Foto: Google Street View

Elever strejker for lærers ansættelse

29. nov 2019
Direktør afviser, at elever får indflydelse på, hvem der ansættes på skolen.

Elever på FGU i Sønderborg har indledt en strejke til fordel for deres lærer, og nægter at deltage i undervisningen før ledelsen vil lytte til dem.

LÆS OGSÅ: Over 100 danske spædbørn syge: Mistænker modermælks­erstatning

Strejken skyldes, at underviser Bjarne Nielsens kontrakt er udløbet, og eleverne vil gerne beholde ham, skriver JydskeVestkysten.

- Vi har spurgt pænt og lavet underskriftindsamlinger, og vi har talt med direktøren på skolen. Det har ikke gjort nogen forskel, så nu strejker vi, indtil ledelsen lytter til os, siger elev Lukas Bornick Olesen til avisen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I elevernes øjne er Bjarne Nielsen ikke bare en underviser, men også en ressourceperson, som hjælper dem med deres problemer.

Bjarne Nielsen blev ansat i tre måneder i en midlertidig stilling, og da der blev slået to stillinger op på skolen, søgte han han den ene, men blev ikke kaldt til samtale, fortæller han til JydskeVestkysten.

Strejken synes ikke at kunne ændre på Bjarne Nielsens ansættelsesforhold.

Direktøren for FGU Sønderjylland, Bjarne Bonvang, siger til avisen, at han forstår eleverne, men at de ikke får indflydelse på ansættelser.

- Lige i den her slags sag, går vi ikke ind og forhandler med eleverne. Det her er udelukkende en ledelsesbeslutning, siger direktøren til avisen.

LÆS OGSÅ: Ukendt dansk familie tjener millioner